Kahe Võrumaa õpetaja panust kroonis elutööpreemia

Sten Mahov
Copy
Parksepa keskkooli ettevõtlusõpetajale Helje Jaarmale (vasakult) annavad tunnustuse üle Junior Achievement Eesti pikaajaline juht Epp Vodja ning arendusjuht Kersti Loor.
Parksepa keskkooli ettevõtlusõpetajale Helje Jaarmale (vasakult) annavad tunnustuse üle Junior Achievement Eesti pikaajaline juht Epp Vodja ning arendusjuht Kersti Loor. Foto: Kretel Kuusk

Ettevõtlusõppe eestvedamisega tegeleva Junior Achievement (JA) Eesti 30 aasta juubelil tunnustati ettevõtlus- ja majandusõppesse suure panuse andnud õpetajaid. Üheksast elutööpreemia pälvinud pedagoogist kaks on Võrumaalt.

Üks tunnustuse saaja oli Parksepa keskkooli matemaatika- ja majandusõpetaja Helje Jaarma, kes JA Eesti programmi alusel majandust ja ettevõtlust õpetanud 1996. aastast alates. Toona samas koolis õppealajuhataja ametit pidanud Jaarma osales JA arengufondi koolitusel, mis suunatud majandusõpetajatele. Et koolis oli vaja uuendada majandusõpetuse programmi, kuid toonane aineõpetaja täiendõppele minna ei saanud, võttis vastutuse enda õlgadele õppealajuhataja. Sealt sai alguse ka pedagoogi teekond majandus- ning ettevõtlusõpetuses.

Lisaks juhendab Jaarma õpilasfirmasid ning korraldab töövarjupäevi. «Kolm päeva varem [enne juubeliüritust] helistati ning küsiti, kas tulen. Ka siis ma veel ei kahtlustanud midagi, ei tulnud selle pealegi, et võiksin preemia saada. Olin väga üllatunud,» kirjeldas Jaarma oma emotsioone. «Algul oli imestus, pärast aga hakkas koitma küll, et palju aastaid on tööd tehtud ning see on olnud huvitav. Nüüd on vastutus suur.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles