Uus nädal tõotab tuua suvesooja

BNS
Copy
Suvi tuleb.
Suvi tuleb. Foto: Arved Breidaks

Koos juuni esimese täisnädalaga jõuavad Eestisse ka suvised õhutemperatuurid ja nii tõuseb termomeetrinäit teisipäeval 23, kolmapäeval aga koguni 25 soojakraadini.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva selge või vähese pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Kohati on udu. Tuul pöördub läänekaarest põhjakaarde kiirusega 2-8 m/s. Sooja on 5-10, läänerannikul kuni 12 kraadi.

Esmaspäeval on selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub põhjakaare-, põhjarannikul läänekaaretuul 2-8 m/s. Saartel pöördub pärastlõunal tuul idakaarde. Sooja on 16-20, meremõjuga rannikul 13 kraadi.

Teisipäeva päeval on vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7, saartel pärastlõunal kagu- ja lõunatuul 3-9 m/s. Sooja on 18-23, meremõjuga rannikul 14 kraadi.

Kolmapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Saartel ja mandri läänerannikul sajab hoovihma. Puhub kagu- ja lõunatuul 2-8, saartel ja rannikul puhanguti 11 m/s. Sooja on 8-12, Lääne-Eestis kuni 14 kraadi.

Kolmapäeva päeval pilvkate tiheneb. Sajuhood laienevad Lääne-Eestist ida suunas. On äikeseoht. Puhub kagu- ja lõunatuul, pärastlõunal pöördub tuul saartelt alates edelasse kiirusega 2-8, rannikul puhanguti 11 m/s. Sooja on Lääne-Eestis 14-19, Kesk- ja Ida-Eestis 20-25 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles