Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Üle Orajõe viiv sild Põlvas on plaanis remontida või ehitada päris uus.
Üle Orajõe viiv sild Põlvas on plaanis remontida või ehitada päris uus. Foto: Arvo Meeks

Põlva keskset silda ootab remont või lammutamine

Põlva vallavalitsus kuulutas välja riigihanke, et leida projekteerija Kesk tänava silla remondiks.

Üle Orajõe viiv sild on amortiseerunud, selle laius ning kandevõime ei vasta liikluskoormusele. Silla lähiümbrus tahab korrastamist ning tuleb parandada ka ümbruskonna liiklusohutust ja liikumisvõimalusi.

Sestap otsib vallavalitsus projekteerimisbürood, kes koostaks silla uuendamiseks keskkonda sobiva, tehniliselt ja maksumuse poolest mõistliku lahenduse.

Remonditud sild peab sobituma linnaruumi ja arhitektuurselt kokku minema väljakujunenud Põlva linna keskkonnaga. Kui seda kõike pole praeguse silla remondiga võimalik saavutada, ei välista vallavalitsus võimalust sild hoopis lammutada ja rajada selle asemele uus.

Projekteerimisbüroodelt oodatakse pakkumusi 21. juuni ennelõunani. ARVED BREIDAKS

Motoklubi võib kinnistut edasi kasutada

Põlva vallavalitsuse istungil oli muu hulgas päevakorras vallavara kasutamise tähtaja pikendamine.

Vallavalitsus otsustas anda Rosma külas asuva Motoraja kinnistu tasuta Kagu motoklubi kasutusse 31. oktoobrini 2029. LEPM

Raamatukogudes algas suvelugemise bingo

Lugejad koolieelsest east põhikooli lõpuni saavad Põlvamaa raamatukogudest 31. augustini võtta suvelugemise bingopileti ehk lugemispassi koos lugemise väljakutsetega. Neid on kokku 16, ühele bingo­piletile mahub 9: igale numbrile vastab üks väljakutse, mida saab kohe täitma ehk raamatuid valima hakata.

Kui ülesanne täidetud ehk raamat läbi loetud, saab paluda raamatukogust templijäljendi. Enne tuleb aga täita väike küsitlusleht loetud raamatu kohta või joonistada selle teemal pilt A4-formaadis.

Kel neli nurka täidetud, saab raamatukogus magusa ampsu. Veel parem on aga täita vähemalt ühe või koguni mitme bingopileti kõik ruudud, sest need, kes kõige rohkem lugenud, saavad sügisel auhinna.

Suvelugemise bingot veab eest Põlva keskraamatukogu lasteteenindus. LEPM

Eterniiti saab kahe kuu jooksul tasuta ära anda

Keskkonnainvesteeringute keskus toetab eterniidijäätmete kogumist Räpina valla elanikelt. Asbesti sisaldavad eterniidijäätmed saab tasuta ära anda Räpina ja Veriora jäätmejaamas ning Mehikoorma kogumiskohas. Eelnevalt on vaja vallavalitsusele esitada registreerimisleht.

Eterniidi kogumine algab 1. juulil ja kestab 31. augustini. Eterniiti võib tuua mitmes osas ning üle saab seda anda jäätmejaama lahtioleku aegadel.

Transpordi eest peab hoolitsema registreerunu ise. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles