Vanavanaema on kahe maakonna piiril poodi pidanud üle poole sajandi

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Omanimelise poe omanik Eevi Pintson on tõeline külahing – üle poole sajandi külakauplust pidanud naine märkab ja hoolib ning aitab ja hoolitseb.
Omanimelise poe omanik Eevi Pintson on tõeline külahing – üle poole sajandi külakauplust pidanud naine märkab ja hoolib ning aitab ja hoolitseb. Foto: Arvo Meeks

Kui proua Eevi hommikul oma poodi astub, jääb ta külmkapi juurde seisma, vaatab lettide poole ja ütleb silmade särades: «Tere hommikust, mu kallis poeke!» Ühes ja samas kaupluses on ta ostjatele rõõmu valmistanud juba 55 aastat.

Tartu- ja Põlvamaa piiril, kus tee keerab ajaloolisele Postiteele, asubki Eevi pood. Juba kaugelt on näha enam kui sajandivanust päikesekollast majakest, ehedat väikest maapoodi.

Külapoodnik Eevi Pintson on Eevi poe nime all tegutsenud ligi 30 aastat, enne töötas ta seal Põlva tarbijate ühistu müüjana. Juuksed soengusse sättinud, nimesilt rinnas, ja naeratab. «Tere!» ja «Aitäh!» ning «Kõike head!» ja «Kena päeva jätku!» on selles poekeses nii loomulik nagu igahommikune päikesetõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles