Meistriks tulid nii Võru klubi naised kui mehed

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mõlemad teatevõistluse võidud läksid Võru klubile. 2 x Reigo Teervalt / Eesti Orienteerumisliit
Mõlemad teatevõistluse võidud läksid Võru klubile. 2 x Reigo Teervalt / Eesti Orienteerumisliit Foto: Reigo Teervalt/Eesti Orienteerumisliit

Orienteerumisjooksu hooaja esimesed Eesti meistrimedalid jagati välja Värska lähistel Korela maastikul.

Meeste põhiklassis võis varasemate võistluste põhjal eeldada, et medalitele konkureerivad eelkõige viimasena startivad Kenny Kivikas (OK Ilves) ning vennad Timo ja Lauri Sild (mõlemad OK Võru). Viimased kaks on omavahel jaganud meistrikullad lühirajal viimased 11 aastat järjest.

Kivikas, kellel varasemast lühirajalt vaid kaks hõbedat, osutus aga selle ülevõimu murdjaks. Ta läks võistlust juhtima 7,6 kilomeetri pikkuse raja avakilomeetri lõpus ja asus oma edu vendade Sildade ees tasapisi kasvatama. Kuldmedali saatus selgus lõplikult distantsi teises kolmandikus, 16. kontrollpunkti piirkonnas, kus kõigepealt tegi vea Lauri Sild ning seejärel kohe ka Timo Sild. Kivikas teenis kulla ajaga 33.41, Lauri Sild kaotas talle 56 sekundit ning Timo Sild 2.12.

Naiste favoriit lõpetas taas võidukalt

Naiste põhiklassis oli suurfavoriit varem neljal korral lühirajal meistriks tulnud Evely Kaasiku (OK Joka), kes oma paremust ka veenvalt tõestas. Tõusnud 5,8-kilomeetrisel rajal liidriks juba teises kontrollpunktis, läks ta edasi kindlalt oma teed ja lõpetas võidukalt ajaga 35.44.

Lähimaks konkurendiks jäi talle ühtlaselt hea jooksuga hõbeda teeninud Margret Zimmermann (OK Kape). Kaotust võitjale kogunes 2.40. Pronksi teenis võitja klubikaaslane Sigrid Ruul (+3.35). Nii Zimmermannile kui Ruulile oli see esimene medal lühiraja Eesti meistrivõistlustelt.

Juunioride seas tulid meistriteks Jürgen Joonas (OK Võru) ja Johanna Laanoja (OK Kobras).

Eesti meistrivõistlused orienteerumise teatejooksus peeti päev hiljem samal maastikul. Starti tuli 32 mees- ja 17 naiskonda, tiitlikaitsja olid mõlemas võistlusklassis orienteerumisklubi Võru tiim.

Naisteklassi avavahetuses tegi oma töö kõige korralikumalt Sigrid Ruul (Joka), kes tuli teatevahetusse kaheminutilise eduga OK Kobrase ja OK Võru ees. Teises vahetuses sulas aga Joka edumaa kiiresti. Ankruvahetuses ei pidanud pingele vastu OK Kopra noorukese Lorely Kõrveli närv. Võru ankrunaine Kerstin Uiboupin läks peagi oma teed ja Kõrvel jäi mitme vea tõttu saagiks tagantpoolt kiiresti lähenenud OK Kape ja Joka ankrunaistele. Evely Kaasiku tõusis kindlalt teiseks, vähendades vahe võidukalt lõpetanud Võru naiskonnaga finišiks vaid 2.34 peale. Margret Zimmermann tõi OK Kape naised kindlale pronksile.

Meesteklassis olid selged favoriidid peale Võru veel OK Ilves lühiraja võitja Kenny Kivikasega ankruvahetuses ja mullune teine, OK Peko. Esimese vahetuse lõpus olid viis meeskonda poole minuti sees ja favoriitidest puudus sealt vaid OK Peko, kes oli koos Harju OKga jäänud liidrist kahe ja poole minuti kaugusele.

Pronksi nimel käis tõsine lahing

Teises vahetuses läks oma teed OK Võru eest jooksnud Lauri Sild, kes andis Võru ankrumehele teate üle juba ligi neljaminutilise eduga OK Ilvese ees. Ankruvahetuses tegid Timo Sild ja Kenny Kivikas üksinduses kumbki oma jooksu ja lõpetasid samas järjestuses.

Tõsine lahing käis aga pronksi pärast, kus kogu raja püsisid üksteisest 10–15-sekundilise vahega Harju OK võistkonna Läti koondislasest ankrumees Arturs Paulinš ja OK Peko ankrumees Kristo Heinmann. Paulinš pidi lõpuks siiski 12 sekundiga Heinmannile alla vanduma ja pronksmedalid jäid korraldajaklubile.

Meeste põhiklassis pidid nii Lauri Sild (vasakul) kui Timo Sild tunnistama Kenny Kivikase paremust.
Meeste põhiklassis pidid nii Lauri Sild (vasakul) kui Timo Sild tunnistama Kenny Kivikase paremust. Foto: Reigo Teervalt/Eesti Orienteerumisliit
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles