Võrumaad tabas sodimislaine

Sten Mahov
Copy
Ülemisel pildil on Võrus Tamula rannas asuv tualett pärast sodimist. Pärast puhastustöid on suudetud mitmest kohast grafitid eemaldada. Nagu alumiselt pildilt näha, on aga uued grafitid juurde tekkinud. 
Ülemisel pildil on Võrus Tamula rannas asuv tualett pärast sodimist. Pärast puhastustöid on suudetud mitmest kohast grafitid eemaldada. Nagu alumiselt pildilt näha, on aga uued grafitid juurde tekkinud. Foto: Erakogu, Sten Mahov

Mitut Võrumaa asulat on viimasel ajal kimbutanud pahategijad, kes avalikus ruumis olevate objektide kallal vandaalitsevad ning neid pihustivärvidega sodivad. Mõnel puhul on õnnestunud süüdlased juba tuvastada.

Kõige ulatuslikum sarisodimine leidis läinud kuu lõpul aset Võrus Tamula rannapromenaadil, kui sealne tualett kahel päeval täis kritseldati. Silma riivavat grafitit võis leida nii seintelt, peeglitelt kui ka WC-pottidelt, samuti väljas asuvalt prügikastilt ning istepingilt. Vahepeal puhastatud pinnad soditi uuesti täis ühepäevase vahega. Ka langes vandaalide ohvriks tualetis olev WC-pott, mis oli lõhutud ja tuli välja vahetada.

«Võru linnas on olnud sel kevadel grafitilaine – sodimist on olnud rohkem kui tavaliselt,» tõdes linna avalike suhete spetsialist Marianne Mett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles