Hinnatõus paneb kooli kokad tõsise katsumuse ette

Mati Määrits
, reporter
Copy
Ahja kooli kokad Ülle Teesalu (vasakul) ja Reelika Saar kannavad hoolt, et pikapäevarühmas käiv Tristan kõhu ikka täis saaks.
Ahja kooli kokad Ülle Teesalu (vasakul) ja Reelika Saar kannavad hoolt, et pikapäevarühmas käiv Tristan kõhu ikka täis saaks. Foto: Mati Määrits

Kuidas pakkuda maitsvat koolitoitu ühe euro eest päevas, kui toiduainete hinnad on lakke hüpanud? Selle üle murtakse iga päev pead ka Friedebert Tuglase nimelises Ahja koolis. Seni on hakkama saadud, mida tõendab ka märgis «Tunnustatud koolitoit Põlvamaal 2022».

Pärimisele, mil moel euroga maitsvat lõunat pakkuda, kostis kooli kokk Ülle Teesalu: «Ei olegi võimalik. Vaatame hindu. Samas jälgime, et kaloraaž välja annaks. Iga nädal peab olema kord kala, iga päev ei saa olla kartul. Tuleme omadega välja, kui mõnikord teeme odavama söögi, teine päev läheb maksumus üle.»

Üksnes laste eelistustest lähtuda ei saa. «Supid peavad ka olema. Kusjuures nad ei söö isegi kõiki magustoite – näiteks mannavahtu,» mainis Teesalu. «Ja laps vastabki: «Minu ema seda küll ei tee, mina seda ei söö.»,» lisas direktor Pirjo Pall.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles