Leokid võtsid kvalifikatsioonis kaksikvõidu

LEPM
Copy
Lucas Leok.
Lucas Leok. Foto: Igor Tšeskidov/EMF

Laupäeval peeti Pärnu Lennuvälja Motopargis EMX65 ja EMX85 noorteklasside motokrossi Euroopa meistrivõistluste kirderegiooni ja naiste EM-etapi kvalifikatsioonid. Mõlemas noorte kvalifikatsioonis olid eestlased kiireimad.

Kõige osavõtjaterohkem on klass EMX65, kus on stardis koguni 33 lähiriikide kiiret noort, neist 16 eesti poissi. Kvalifikatsioonisõidu stardirüsinas takerdus eelmise aasta sama klassi Euroopa meister Lucas Leok (Husqvarna, Sõmerpalu MK) küll pisut ja juhtima läks Aston Allas (KTM, RedMoto Racing), kuid juba ringiga oli Leok teiseks tõusnud ning kolmandal tiirul läks ta ka Allasest mööda ja oma teed. Eestlastele oli see sõit üliedukas, sest koguni viis esimest stardikohta homsetesse võistlussõitudesse hõivasid võõrustajamaa esinedajad: Leok, Allas, Theo Kolts (GasGas, Pärnu Motoclub), Leslie Puller (Husqvarna) ja Enri Lustus (Husqvarna, Sõmerpalu MK).

Ka suurema, EMX85 klassi, kus eestlasi oli stardis üheksa, kvalifikatsioonivõit läks Leokite perre, Tanel Leoki pojale Travis Leokile (Husqvarna, Sõmerpalu MK). Eelkvalifikatsioonis napilt kiireim olnud ja stardist hästi minema saanud Gregor Kuusel (Husqvarna, RedMoto Racing) läks libedas tagasipöördekurvis tsikkel alt ning kukkudes sai jalg pisut põrutada. Teiste tagaajamist tuli alustada tagant ja sõidu lõpuks hõivas Kuusk 12. positsiooni. 21 sõitjast koosnevat võistlejaterivi etteotsa asus esimesel ringil küll lätlane Eimantas Cepulis (KTM), kuid Leok sai temast kiiresti mööda ja läks oma teed. Pikalt kolmandal kohal kihutanud Tristen Mardo (Husqvarna, KTL Racing Klubi) pidi lõpuks leppima neljanda kohaga Poola sõitja Dawid Zaremba (KTM) selja taga.

Naiste kvalifikatsiooni võitis norralanna Mathea Selebø (Yamaha), kes on peale nelja etappi hetkel ka EM-i liider. “Rada mulle väga meeldis, aga see läks päeva lõpuks väga kõvaks ja kastmisega libedaks,” ütles norralanna. Teisena saab homme stardikohta valida taanlanna Line Dam ja kolmandana prantslanna Mathilde Denis (Yamaha). Kadri Ehamäe (Yamaha, SK Yamaha Keskus) oli 12., Carita Lomp (Husqvarna, Pärnu Motoclub) 14. ja Karleen Randver (Honda, Otepää Motoklubi) 15.

Täna vaheklassina lisaks toimunud 50cc klassi teise Eesti meistrivõistluste etapi võitis Sebastian Puusepp (Husqvarna, Sõmerpalu MK) Martin Põderi (GasGas, Pärnu Motoclub) ja Ruben Teesi (Husqvarna, RedMoto Racing) ees.

Travis Leok.
Travis Leok. Foto: Igor Tšeskidov/EMF
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles