Külalised tutvusid Valga ja Valka sotsiaaltööga

LEPM
Copy
Erialaajakirja Sotsiaaltöö kolleegium külastas Valgamaad.
Erialaajakirja Sotsiaaltöö kolleegium külastas Valgamaad. Foto: Kairiin Nuudi

Erialaajakirja Sotsiaaltöö kolleegium külaskäigul Valgasse ja Valkasse tõdeti, et Eesti ja Läti hoolekande arengud liiguvad samas suunas.

Kolleegium käis piirilinnades 9. juunil. Esmalt käidi Valka kolleegide juures, kes olid tänulikud võimaluse eest tutvustada hooldekodu, värsket päevakeskust ja psüühiliste erivajadustega inimeste grupikodu Valkas.

Aruteludes tõdeti, et Eesti ja Läti hoolekande arengud liiguvad samas suunas: suurtest hoolekandeasutustest väiksematesse üksustesse ja iseseisvamale elule.

Valgas osalesid arutelul vallavolikogu ja sotsiaalkomisjoni liikmed ning sotsiaaltööteenistuse ametnikud. «Rääkisime lastekaitsetöötajate kõigega-tegelemise-tööst ja kas me oskame neid hoida tegelemaks olulisema – vanemlike suhete hoidmisega. Tänast sotsiaaltööd iseloomustab aga kriiside eesliinil töötamine: toimepidevuse tagamine viiruse tõttu suletud ühiskonnas, toetuste maksmine energiakriisi leevendamiseks ja sõjapõgenikele turvatunde andmine,» lausus sotsiaalministeeriumi hoolekandeosakonna nõunik ja endine Valga asevallavanem Meeli Tuubel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles