Tõusnud kulud kergitavad Valgas veehinda (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
ASi Valga Vesi juhatuse liige Jüri Teder selgitas, et väiksemates asulates on veeteenuse hind kõrgem, kuna kliendi kohta on kulud taristule suuremad.
ASi Valga Vesi juhatuse liige Jüri Teder selgitas, et väiksemates asulates on veeteenuse hind kõrgem, kuna kliendi kohta on kulud taristule suuremad. Foto: arhiiv

Valga vee- ja kanalisatsiooniteenuse hind tõuseb juulist kolmandiku jagu. Veefirma juhi sõnul pole hinda tõstetud juba 2015. aastast ning vahepeal on kulud paraku oluliselt kasvanud.

Raskele ajale langev hinnatõus on valgalastes juba muret tekitanud. Kui seni maksavad vesi ja reovee ärajuhtimine koos käibemaksuga 3,156 eurot kuupmeetri kohta, siis juulist 4,104 eurot.

«Vee hinna tõus võib tunduda marginaalne, kuid ühe inimese tarbimise kohta, mis on umbes kolm-neli kuupmeetrit kuus, tähendab see siiski iga kuu lisakulu neli-viis eurot, mis lakooniliselt öelduna tähendab ühte söömata päeva kuus,» tõi võrdluse valgalane Marko Salumäe. «Kokkuhoiuks ja säästmiseks on kagueestlased juba enne seda hinnatõusu ilmselt kõik võimaliku teinud. Ja 100 protsenti omavalitsusele kuuluval ettevõttel on valik – hinnatõusu saaks asendada ka võimaliku kahjumiga. Pole küll jätkusuutlik, kuid kui see hinnatõus on tõesti hädavajalik, võiks see tulla näiteks aasta pärast,» lisas Salumäe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles