Põlva järve ääres algavad rekonstrueerimistööd

LEPM
Copy
Põlva järve rannaala läbib suvel uuenduskuuri.
Põlva järve rannaala läbib suvel uuenduskuuri. Foto: Mati Määrits

Sel suvel leiavad Põlva rannaalal aset mitmed ehitus- ja rekonstrueerimistööd. Laudteede uuendamistöödega on juba alustatud, ees ootab aga teisigi töid.

Põlva järveäärsete laudteede rekonstrueerimiseks kuulutati välja riigihange ja tänaseks on ehitaja leitud – neid teostab Meris OÜ. Olemasolev laudtee ja sillad rekonstrueeritakse ning osaliselt asendatakse samaväärsega. Peatselt rekonstrueerimisele mineva laudtee asemel palub vald randa jõudmiseks kasutada asfalteeritud Kalda tänavat. Põlva valla avalike suhete spetsialisti Annely Eesmaa sõnul lähevad tööd ilma käibemaksuta maksma 58 320 eurot.

Lisaks laudteele saab värskenduse ka rannaala inventar, vahetatakse välja olemasolevad riietuskabiinid ja osaliselt ka mänguväljaku atraktsioonid ning paigaldatakse uued pingid ja istumisalad.

Wakepargi ehitustööd veel jätkuvad, paigaldada tulevad pargi käiguteed. Pargi avamine sõltub ka rannaala rekonstrueerimistöödest, mis hetkel veel pooleli. Rannaalale tuleb rajada vee ja kanalisatsioonitorustik ning paigaldada statsionaarsed tualetid.

Täiendavalt rajatakse umbes 200 ruutmeetri suurune terrass koos müügipaviljoniga. 

Et nimetatud tööde tegemiseks hetkel riigihanget välja kuulutatud ei ole, ei saa täpselt öelda ka tööde maksumust. «Meil on eelarves raha rannaala kordategemiseks üle 400 000 euro. Täpsemad maksumused selguvad siis, kui hanked on läbi viidud,» täpsustas Eesmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles