Kogukonna eestvedajat meenutab Õrus mälestuspink

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy

Valga vallas Õru puhkealal avati laupäeva õhtul mälestuspink kauaaegsele kogukonna vedurile Kalmer Sarvele. Ränk haigus viis tegusa ja särava mehe meie seast tänavu aprillis.

Pingi avamisele ja sellele järgnenud jaanipeole oli kogunenud paarsada inimest. Nende seas oli ka hulk koorilauljaid: oli ju Sarv tuntud ka laulumehena, kes tegi kaasa mitmes kollektiivis: Tõlliste-Puka-Sangaste segakoor, Tarvastu-Õru laulukoor (mõlema juhendaja Margit Aigro) ja Valga segakoor Rõõm (juhendaja Lenel Rand). Nende liikmetest moodustus laupäeva õhtul Õrus omalaadne ühendkoor.

Valga vallavanem Monika Rogenbaum nentis, et tal on kurb selle pingi avamisel viibida, kuna sellist inimest nagu Kalmer pole enam meie seas. Mälestuspink saigi paika Valga vallavalitsuse ja Kalmer Sarve lähedaste ühise ettevõtmise tulemusena.

Pingi avamise järel võttis õhtu üles rõõmsamad toonid: teoks sai jaanipidu, mida juhtis Kalmer Sarve poeg Rauno.

Sarv oli elupõline õrulane. Ta õppis Valgas ja esimese kutse omandas kutsekoolis mööblitisleri erialal. Tööle läks ta 19-aastasena aga hoopis Kuigatsi eriinternaatkooli majandusjuhatajaks.

Järgnesid õpingud Tallinna ülikoolis, kus Sarv õppis töö- ja tehnoloogiaõpetaja erialal (bakalaureus), põhikooli- ja gümnaasiumiõpetaja erialal (magister) ja tööõpetuse õpetaja ning informaatikaõpetaja erialal (magister).

2001. aastal asus ta Võrumaal asuva Urvaste kooli huvijuhi ja arvutiõpetaja tööpostile. Viis aastat hiljem sai temast Urvaste kooli direktor.

Aastatel 2017–2020 oli ta Valga asevallavanem hariduse ja kultuuri alal.

2020. aastast surmani töötas ta Valgamaal Otepää vallas asuva Keeni põhikooli direktorina.

Sarv on olnud pikaaegne Õru vallavolikogu liige ja ka Õru vallavolikogu esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles