Nooremad õpilased narrivad, vanemad aga tõrjuvad

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga põhikooli kiusamisvastase tiimi liikmed: loodusainete õpetaja Tiivi Rüütel (vasakult), KiVa koordinaator ja õpilasnõustaja Kristi Lee, algklasside õpetaja Virve Sinisalu ning väikeklassi õpetaja Maarja Appo
Valga põhikooli kiusamisvastase tiimi liikmed: loodusainete õpetaja Tiivi Rüütel (vasakult), KiVa koordinaator ja õpilasnõustaja Kristi Lee, algklasside õpetaja Virve Sinisalu ning väikeklassi õpetaja Maarja Appo Foto: Tiit Loim

Koolikiusuga võitlejate sõnul ei ole kiusul nii-öelda keskmist nägu, kuigi paar suundumust on neile silma jäänud. Üks koolidest, kelle kogemus annab lootust, et asjatundlik ja järjepidev sekkumine aitab probleeme märgatavalt vähendada, on Valga põhikool.

Kui mu vanaema kooliaega meenutas, rääkis ta, kuidas ta kooli ootas: seal oli seltskond ja põnevus, ainsaks mureks kooliteel metsatukas varitseda võiv hallivatimees. Seda oli hämmastav kuulata, sest enda kogemus kinnitas algkoolist põhikoolini veidi teistsugust pilti. Seda just koolivägivalla poolest.

Vahepeal on omajagu aega möödunud, leiutatud on hulk viise, kuidas koolivägivallaga võidelda. Kas käes on parem ja turvalisem aeg? Tundub, et lootust on, kui põhjalikult läheneda. Vähemalt lubab seda uskuda olukord enam kui 700 õpilasega Valga põhikoolis, mis statistika põhjal läheb aina paremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles