Üheksa Valgamaa kooli ootab külalisõpetajaid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga gümnaasiumi noored külalisõpetajat kuulamas.
Valga gümnaasiumi noored külalisõpetajat kuulamas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sellel aastal 12.–16. märtsini toimuval «Tagasi kooli» nädalal ootab külalisõpetajaid koolitundi andma üheksa Valgamaa kooli.

Külalisõpetajaid ootavad Valgamaa kutseõppekeskus, Lüllemäe põhikool, Valga gümnaasium, Valga vene gümnaasium, Tõrva gümnaasium, Palupera põhikool, Keeni põhikool, Otepää gümnaasium ning Pühajärve põhikool. Neist mõnel on olemas ka varasem positiivne kogemus «Tagasi kooli» algatusega seoses koolitunde andvate külalisõpetajatega.

President Toomas Hendrik Ilvese sõnul on tegemist hästi toimiva algatusega, mis rikastab nii koolide õppeprogramme kui õppeasutustesse külalistunde andma minevaid inimesi. «Sellest võidab ühiskond tervikuna. Meil on palju andekaid kodanikke, kes saavad oma seni tehtuga inspireerida noori,» ütles Eesti riigipea.

President lisas, et erilist heameelt teeb talle tänavuse «Tagasi kooli» nädala teema, mis kutsub üles keskenduma põhjustele, miks on Eestis hea elada.

«Tagasi kooli» eestvedaja ja Noored Kooli programmi õpetaja Triin Noorkõivu sõnul on varasemad aastad näidanud, et paljud on algselt kõhelnud tunni teemavalikus.

«Julgustame kõiki jagama töö- ja elukogemusi ning arutlema koos õpilastega endale südamelähedasel ja harival ainesel. Kui siduda seda veel tänavuse »Tagasi kooli« nädala teemaga »100 põhjust, miks on Eestis hea elada«, sünnib kindlasti väga põnevaid tunde,» ütles Noorkõiv.

«Tagasi kooli» külalisõpetajaks saab registreeruda veebilehel www.tagasikooli.ee. Külalisõpetajatele on uksi avamas enam kui 150 kooli kõigist Eesti maakondadest, nimekiri täieneb iga päevaga.

Koolidesse üle Eesti kutsutakse tunde andma kõiki tegusaid kodanikke, lapsevanemaid, vilistlasi, üliõpilasi ja ka neid, kellel ei ole konkreetse kooliga veel vahetut suhet, ent kes soovivad seda luua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles