GALERII ⟩ Kuperjanovi pataljon sai uue ülema

LEPM
Copy

Kuperjanovi jalaväepataljoni ülem on eilsest kolonelleitnant Jaan Kessel, kellele andis 2. jalaväebrigaadi Taara linnakus peetud tseremoonial juhtimise üle kolonelleitnant Indrek Sarap.

„Kuperjanovi jalaväepataljonis on lähiaastatel oodata täiendusi relvastuses ja tehnikas. Pean oluliseks, et üksustel jätkuks mõtestatud väljaõpe ning üleminek uusi võimeid kandvatele vahenditele oleks võimalikult sujuv,” ütles juhtimise üle võtnud kolonelleitnant Kessel.

Kolonelleitnant Kessel on kaitseväes teeninud 1999. aastast. Ta on teenistuses olnud erinevatel ametikohtadel endises Pärnu Üksik-jalaväepataljonis, Scoutspataljonis, Kaitseväe Akadeemias, 1. jalaväebrigaadis ning kaitseväe peastaabis. Enne Kuperjanovi jalaväepataljoni ülema ametikohale asumist teenis kolonelleitnant Jaan Kessel 2. jalaväebrigaadi staabi operatiiv- ja väljaõppe jaoskonna ülemana.

Ta on lõpetanud Kaitseväe Akadeemias jalaväe eriala tankitõrje õppesuuna ja keskastme juhtimiskursuse ning Balti kaitsekolledžis kõrgema staabiohvitseride kursuse. Kolonelleitnant Kessel on osalenud välisoperatsioonil Afganistanis ning teda on autasustatud kaitseväe pikaajalise teenistuse medaliga ja rahvusvahelistes sõjalistes operatsioonides osalenu medaliga.

Kolm aastat Kuperjanovi jalaväepataljoni ülemana teenistuses olnud kolonelleitnant Sarap ütles, et teenistusaastad Kuperjanovi jalaväepataljonis olid meeldejäävad.

„Viimased kolm aastat Kuperjanovi jalaväepataljoni ülemana on olnud minu 21aastase kaitseväeteenistuse kõige põnevamad ja nauditavamad. Selle eest võlgnen ma tänu kuperjanovlaste toetusele, pühendumusele ja töökusele ning ladusale koostööle 2. jalaväebrigaadi kamraadide ja teiste partneritega. Tänan teid!” ütles juhtimise üle andnud kolonelleitnant Sarap.

Kolonelleitnant Indrek Sarap jätkab teenistust Kaitseväe Akadeemia taktika õppetooli jalaväepataljoni ja –brigaadi grupi lektorina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles