Valga haridusasutused ühinevad streigiga

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajad on streikinud varemgi.
Õpetajad on streikinud varemgi. Foto: Postimees / Scanpix

Valga linnavalitsus andis teada, et üleriigilise haridustöötajate streigiga 7.–9. märtsini on ühinenud viis Valga kooli: Valga gümnaasium, Valga põhikool, Valga vene gümnaasium, Valgamaa kutseõppekeskus, Valga kaugõppekeskus. Streigitakse ka kõigis Valga lasteaedades.
 

Valga põhikoolis on enamus õpetajatest otsustanud ühineda kolmepäevase streigiga. Ülejäänud streigiga ühinenud Valga linnavalitsuse allasutuste töötajad aga plaanivad streikida ühel päeval – 7. märtsil.

Valga gümnaasiumi ja Valga vene gümnaasiumi 1.–8. klassi ja Valga põhikooli õpilaste vanematel palutakse võimalusel laps streigi ajal koju jätta. Kui selleks puudub võimalus, palutakse teavitada sellest klassjuhatajat õpilaspäeviku kaudu: Valga vene gümnaasiumi puhul hiljemalt 2. märtsiks ja Valga gümnaasiumi ning Valga põhikooli puhul hiljemalt 5. märtsiks.

Valga gümnaasium on organiseerinud oma kooli 9.–12. klassi õpilastele kella 9–14 energiapäeva, mille Tartu Ülikooli Füüsika Instituut sisustab teadusteatri, energiaalase loengu ja töötubadega. Energiapäevast võtavad osa ka Valga põhikooli ja Valga vene gümnaasiumi 9. klassi õpilased. Ettevõtmine sisustabki mainitud õpilaste koolipäeva.

Valga põhikooli kooli tulnud õpilastele korraldatakse õppekava toetavaid tegevusi ning tagatakse toitlustus.

Kolmapäeval, 7. märtsil toetab streiki ka enamus Valga lasteaedade õpetajatest ja abiõpetajatest. Lasteaiad on palunud vanematel 7. märtsil oma laps võimalusel koju jätta. Kellel võimalus puudub, palutakse sellest hiljemalt 29. veebruari kella 12ks teada anda oma rühma õpetajatele. Lasteaedade direktorid organiseerivad 7. märtsi lasteaia töö vastavalt laekunud andmetele ja tagavad turvalise laste hoidmise.

Pühapäeval, 4. märtsil sai Valgamaalasele teatavaks, et väljaastumisega on ühineda otsustanud Valga kaugõppegümnaasium.

5. märtsi hommikul andis aga Valga muusikakooli majandusjuhataja ning õpetaja Heinar Hernits teada, et streigiga ühineb ka Valga muusikakool. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles