Sangaste Valgete Teede Rattarallil teeb kaasa ka Rein Taaramäe

LEPM
Copy
Rein Taaramäe ja Tanel Kangert Sangaste Valgete Teede Rattarallil läinud suvel.
Rein Taaramäe ja Tanel Kangert Sangaste Valgete Teede Rattarallil läinud suvel. Foto: Adam Illingworth

Juba kümne päeva pärast, 2. juulil sõidetaval Sangaste Valgete Teede Rattarallil on teiste Eesti rattaproffide kõrval starti tulemas taas ka Rein Taaramäe.

„Olen Sangaste Valgete Teede Rattarallil saanud osaleda kahel viimasel aastal. Olles praegu kodus Eestis, siis loomulikult löön kaasa. Ja kuna stardis on ka abikaasa Hanna, kellele just sellel sõidul osalemine paar aastat tagasi andis uue motivatsiooni jalgrattasõiduga taas rohkem tegelema hakata, on just see sõit meie pere lemmik," ütles Taaramäe oma eesmärke kommenteerides.

"Tegu on kindlasti kõige erilisema ja ägedama maanteesõiduga Eestis ja kuna kasutan ka ise kruusateedel sõitu treeningute rikastamiseks, siis ei ole kruusaralli mulle ka täiesti võõras teema. Kuna kruusasõit on uus ja kuum teema rattamaailmas, siis kutsun kõiki rattasõpru samuti starti tulema, sest lisaks looduskaunitele radadele ei näe nii erilist stardipaika ühelgil teisel rattasõidul Eestis. Mina ise lähen eelkõige sõitu nautima, et oleks lahe ja lõbus,” lisas ta.

Sangaste Valgete Teede Rattaralli on omanäoline võidusõit, mis liigitub küll maanteerattasõidu alla, kuid rada on vürtsitatud asfaldilõikude vahele pikitud kruusalõikudega. Rada kulgeb Sangaste–Karula–Lüllemäe kandi maaliliselt looklevatel väikestel teedel. Stardi- ja finišipaik asub kuulsa Sangaste lossi ees.

Valgete Teede Rattaralli ei ole ainult sõit tippratturitele, vaid valikus on kolm distantsi: 95 km meeste eliitklassile, 69 km naistele ja harrastajatele ja 26 km pikkune matka- ja noortesõit. Pikemal distantsil on kokku seitse, keskmisel kuus ja lühemal rajal kaks kruusalõiku pikkusega 9,2 km. Kui pikemad rajad eeldavad oma raskuse tõttu jalgrattaga tõsisema sinasõpruse olemasolu, siis 26km pikkune matkadistants on sobilik ja jõukohane igale rattasõbrale.

Eelregistreerimine Sangaste Valgete Teede Rattarallile kestab 22. juunini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles