Minister: põgenikele tuleb elukohti otsida iga kivi alt

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo kinnitusel sõjapõgenikke riigi pinnalt tänavale tõstma ei hakata, kuid mida kiiremini nad oma elamispinna leiavad, seda parem.
Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo kinnitusel sõjapõgenikke riigi pinnalt tänavale tõstma ei hakata, kuid mida kiiremini nad oma elamispinna leiavad, seda parem. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-Eesti PM/Scanpix Baltics

Jaanipäeval möödus neli kuud täiemahulise sõja algusest Ukrainas, mille järel on Eestisse saabunud kümneid tuhandeid põgenikke, kelle siinse elu korraldamisel on kõige suuremaks valukohaks elukohtade nappus, ütles sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (Reformierakond). Minister külastas nädala esimesel poolel Otepää ja Tõrva valda.

Neli kuud on sõja algusest möödas ja pea samapalju ka esimeste sõjapõgenike saabumisest. Millises seisus me sellega praegu oleme?

Ma arvan, et neli kuud on olnud pikk teekond õppimist, toimetulemist, uute lahenduste otsimist, koostöö harjutamist. Mul on tunne, et oleme tänaseks jõudnud olukorda, kus kohalikud omavalitsused (KOV), vabatahtlikud, ettevõtjad, kogukonna liikmed, erinevad riigiasutused on vajaliku koostöö kokku mänginud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles