Valga stuudio säras konkurssidel Lätis

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Eriti kõrge hinnangu pälvis Jurmalas stuudio Joy ansambel SunSaara.
Eriti kõrge hinnangu pälvis Jurmalas stuudio Joy ansambel SunSaara. Foto: Stuudio Joy

Piirilinnas Valgas tegutsev stuudio Joy oli taas kord edukas piiri taga. Seda nii Lätis toimunud laulu- kui tantsuvõistlusel.

Jurmalas toimunud 10. rahvusvahelisel konkursil EUROJURMALA 2022 panid stuudio solistid ja ansambel SunSaara end proovile väärikas seltskonnas. Osalejaid oli 600 ringis, sealhulgas Riiast, Vilniusest ja Prahast. Esinejaid hindas Lätist pärit professionaalne žürii.

Kõige edukamalt läks stuudio Joy esindajatest ansamblil SunSaara, kes esitas vanuserühmas 18+ palad «Orjalaul» ja «Kuula» suisa esikoha vääriliselt. Teise koha said stuudio solist Elīna Ota läti lauluga «Tumša nakte» (vanuserühm 10-13 a) ja Laura Krastiņa lauluga «I will always love you» (vanuserühm 18+).

Kolmanda koha vääriliseks tunnistati aga stuudio esindajatest 14-17aastaste seas Sintija Ozolina lauluga «Shum», vanuserühmas 18+ aga Zane Andina lauluga «Make you feel my love» ning Katerina Neuimin lauluga «Usu endasse.

Vahet pole, kust sa tuled

Joy eestvedaja Marina Jerjomina sõnul võib konkursi järel taas kord öelda, et kõrgel professionaalsel tasemel töötavad väikelinnade õpetajad ja lapsed konkureerivad võrdväärselt nii Balti riikide kui ka kaugemate pealinnade esindajatega. «Vahet pole, kust sa tuled, kui õpetus on tasemel.»

Päev hiljem olid Joy esindajad aga võistlustules rahvusvahelisel tantsuvõistlusel «EuropeStage Baltic 2022» Riias. Sedapuhku oli osalejaid lausa 800. Joy oli esindatud viie tantsurühmaga, kes kõik ka viie parima sekka jõudsid.

Eriti edukad oli Joy ja Tallinnas tegutseva Läänemere gümnaasiumi ühised etteasted. Tants «Enchantted forest» pälvis teise, «After school» aga kolmanda koha. Neljandad kohad saavutas Joy tantsudega «No fear» ja «Freedom», viienda tantsuga «Adieu Mon Ami». Lisaks sai «After school» eriauhinna 10-12-aastaste ja «Enchantted forest» 13-15-aastaste vanuserühmas.

Raske, kuid meeletult huvitav ja äge

Lõppenud õppeaasta oli Jerjomina hinnangul stuudiole raske, kuid meeletult huvitav ja äge. «Osalesime kaheksal vabariiklikul ja rahvusvahelisel konkursil, neist kõigil saime positiivset tagasisidet professionaalselt žüriilt. Ühtlasi esindasime nii oma stuudiot, linna kui ka riiki ning mis kõige tähtsam - saime palju uusi kogemusi.»

Stuudiol valmis tema sõnul õppeaasta jooksul ka viis professionaalset tantsuvideot. «Samuti sai meie osalusel teoks üle kümne töötoa eelkõige Valga ja Valka noortele. Näitasime sedagi, kui mitmekesine võib olla tantsu- ja häälemaailm,» lisas eestvedaja.

«Tore, et meie kaunites piiriäärsetes linnades elavad lapsed saavad võistelda eliitstuudiotega. Ja mis kõige tähtsam: pärast selliseid võistlusi tõuseb meie laste enesehinnang ja see on üks olulisemaid tegureid lapse isiksuse kujunemisel,» avaldas Jerjomina rahulolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles