Eesti saavutas MMi sprinditeates 15. koha

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Eesti võistkond: Evely Kaasiku (vasakult), Kenny Kivikas, Sergei Rjabõškin ja Hannula-Katrin Pandis
Eesti võistkond: Evely Kaasiku (vasakult), Kenny Kivikas, Sergei Rjabõškin ja Hannula-Katrin Pandis Foto: Olli-Markus Taivainen

Orienteerumise MM-võistluste avapäeval Taanis võisteldi sprinditeates, kus kahest naisest ja kahest mehest koosnevad võistkonnad läbivad teatejooksuna neli umbes 15-minutilise võiduajaga sprindirada.

Rajale läksid 33 riigi tiimid, nende seas Eesti võistkond. Sinna kuulus ka Sergei Rjabõškin Värska orienteerumisklubist Peko, lisaks veel Evely Kaasiku, Kenny Kivikas ja Hannula-Katrin Pandis. Jooks kulges mööda Koldingu kesklinna tänavaid, platse ja hoove ning võistluskeskus asus keskaegses kuningalossis kõrge linnusemäe tipus.

Neljandat korda järjest võitis MM-kulla Rootsi, kes juhtis võistlust peaaegu algusest lõpuni. Otsustava vahe tegi hõbeda võitnud Suurbritannia ees sisse Rootsi ankrunaine, maailma esinumber Tove Alexandersson, kellele see oli juba 16. MM-kuld. Pronks läks Norrale.

Eesti võistkonnas jooksis avavahetust Evely Kaasiku, kes lõpetas 18. kohal, 1.19 liidrist taga.

Teises vahetuses tegi Kenny Kivikas väga tugeva jooksu, kaotas liidrile juurde vaid 9 sekundit ja tõstis võistkonna 11. kohale. Kuna nelja tugeva võistkonna jooksjad tegid ligi minutilise orienteerumisvea, lõpetas Eesti selle vahetuse koos favoriitide hulka kuuluvate Norra, Šveitsi ja Soomega.

Nii tuli Rjabõškinil kolmandas vahetuses rinda pista maailma tipptegijatega, kellega ta koos rajale läks. Vapralt pingutades lõpetas ta oma vahetuse 13. kohal, 2.18 liidrist taga.

«Olin valmis minema rajale kaart-püksis-taktikaga, aga kuna võistluskeskusest läbijooksul oli Kenny 16. kohal, siis ei osanud oodata teda finišisse viis kohta kõrgemal,» rääkis Rjabõškin. «Stardist panin kohe minema, hambad ristis, ja suutsin juba esimeseks punktiks joosta silmad pahupidi. Läbijooksul nägin suurelt ekraanilt, et Šveits on selja taga. Jalad ei tundunud täna nii kiired, kui lootsin enne jooksu.»

Viimases vahetuses langes Hannula-Katrin Pandis kahe koha võrra ja tõi Eestile 15. koha, vahe võitjaga oli 5.40.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles