Haiglates viibib ligi sada koroonahaiget

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Viljandimaale lisandus kuus koroonaviirusesse nakatunut. Fotol on kiirtestimine koolis.
Viljandimaale lisandus kuus koroonaviirusesse nakatunut. Fotol on kiirtestimine koolis. Foto: Marko Saarm

Esmaspäeva hommikul vajas Eestis haiglaravi 97 koroonapatsienti. Eelmisel nädalal lisandus raviasutustes 80 uut haigusjuhtumit.

Nädala jooksul lisandus kolm koroonaviirusest tingitud surmajuhtumit. Lahkunud olid vanuses 74, 83 ja 88 aastat, neist üks oli vaktsineerimata. Seitsme päeva keskmine uute sümptomaatilise koroona tõttu hospitaliseeritute arv on kasvutrendis, tõusu on märgata ka hospitaliseeritute üldarvus. Tõenäoliselt kasvab haiglaravi vajajate hulk lähiajal veel veidi.

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepa sõnul osutus eelmisel nädalal analüüsitud 5956 testist 801 positiivseks. See jääb eelneva nädalaga sarnasesse suurusjärku.

«Küll aga on oluline arvestada, et pühade tõttu vähenes testimise ja arstide poole pöördumiste arv ning tegelikkuses on nii haigestumises kui ka hospitaliseerimises näha kasvutrendi,» selgitas Sepp ja lisas, et nakatamiskordaja R on veidi üle ühe (1,03). Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on viiruse leviku riskitase keskmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles