Ilmus teos kunagisest suurettevõttest

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Raamatu kaanekujundus
Raamatu kaanekujundus Foto: Erakogu

Hiljuti väljus trüki­pressi alt mahukas teos «EPT Valga Rajoonikoondis läbi aastate». Selle autorid on endine Valga EPT asejuhataja Matti Mõts ja kirjanik ning vabakutseline ajakirjanik Vello Jaska.

Koondise Eesti Põllumajandustehnika (EPT) süsteem toimis Eesti NSVs ligi 30 aastat. Tehti ära tohutu töö põllumajanduse, maaparanduse ning spetsiaalsete tehnika- ja remondiettevõtete võrgu arendamisel. Koondise töötajad valmistasid masinaid ja seadmeid, mille kasutuselevõtt aitas oluliselt tõsta põllumajanduses ja maaparanduses tehtavate tööde kvaliteeti ning vähendada tööliste füüsilist koormust.

Valga EPTs peeti lugu ka töötajate ja nende laste vaba aja sisustamisest ja nende silmaringi avardamisest. Au sees olid sport, tervisematkad, mälumängud, isetegevus. Käidi ekskursioonidel ja korraldati teatrite ühiskülastusi.

Nagu teisedki EPTd, lõpetas ka Valga põllumajanduskoondis 1990. aastate algul tegutsemise. Enamik tootmishooneid leidsid omaniku, kes need kohe kasutusse võttis ja valdav osa kõrgelt kvalifitseeritud töötajatest sai uutes oludes tegevust jätkata.

Teose «EPT Valga Rajoonikoondis läbi aastate» esitlus leiab aset Tõrva lähedal Linna külas kunagise Valga EPT peahoone juures 9. juuli keskpäeval.

Autorid räägivad Valga EPTst, publikule esinevad EPT-le au ja kuulsust toonud segaansambel Sillervo, rahvatantsurühm Jandali ning Arvu ja Toivo Meltsas. Lisaks ilmestavad kohtumist rahvamuusikaansambel Kirime, lõõtspillimängijad ning kostab ka suupillihelisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles