NAABRI ELU Pihkva kuberner õnnitles dessantväelasi Butša veretöö eest (3)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Matusetalitusel Butša kalmistul 20-aastast tütart leinanud ema.
Matusetalitusel Butša kalmistul 20-aastast tütart leinanud ema. Foto: Dmitri Kotjuh

USA sanktsioonide kehtestamine Ukrainas Butša veretöö toime pannud Pihkva dessantväelaste vastu pani sõna võtma Pihkva kuberneri Mihhail Vedernikovi, kes õnnitles sõjakurjategijaid.

«USA juhtkond hindas kõrgelt meie sõjaväelaste tööd ja arvas nad seetõttu sanktsioonide nimekirja,» kommenteeris Vedernikov Telegrami kanalis avaldatud videos, vahendas kohalik uudistekanal Pskovskaja Redaktsija pühapäeval. «Nagu ameeriklased ise ütlesid, hõlmas see neid, kes on Vene föderatsiooni sõjatööstusbaasi jaoks otsustava tähtsusega. See on iseenesest tõsine.»

Kuberner lisas: «Ilmselgelt tekitavad Pihkva langevarjurid vaenlasele tõsiseid probleeme. Ja loomulikult saame teid selle puhul ainult õnnitleda. Muide, üks meie ettevõtetest, arvutitehnoloogia erikonstrueerimisbüroo, oli ka sanktsioonide nimekirjas. Seetõttu soovin eraldi tänada büroo meeskonda suurepärase töö eest.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles