Prognoos: juulis vahelduvad jahedad ilmad soojematega

BNS
Copy
Suvi Võrumaal.
Suvi Võrumaal. Foto: Arved Breidaks

Ilmateenistuse prognoosi järgi vahelduvad juulis palavad suveilmad veidi jahedamatega.

Kuu esimestel päevadel oli ekstreemselt kuum, kuid siis tõmbub temperatuurifoon esmalt südasuviseks, aga idapoolne kõrgrõhuala takistab veel laialdaste sadude sissetungi.

Pärast teisipäeva saavutab Põhja-Euroopas ülekaalu madalrõhuala ja selle serva mööda algab Eestisse Atlandilt pärit jahedama ja niiskema õhumassi sissetung. Aeg-ajalt liigub üle Eesti vihmahooge ja päevane temperatuurifoon taandub 20 kraadi ümbrusse. Kuu keskpaigaks peaks Läänemere äärde sirutuma kuivema ja mõõduka suvesoojaga kõrgrõhuala serv.

Pärast 20. juulit on taas Euroopa põhjaaladel tõenäoline madalrõhuala mõju suurenemine, mis ilma ebapüsivaks muudab ja vihmahooge toob. Kuu lõpus on aga oodata uuesti kõrgrõhkkonna tugevnemist, südasuviselt sooja ja kuivemat ilma.

Muutliku ilmaga kuul vahelduvad südasuviselt soojad ilmad jahedamatega ning tervikuna tuleb kuu keskmine õhutemperatuur normilähedane, kusjuures norm on 17,2-18,4 kraadi. Sajuhooge võib küll võrdlemisi sagedasti olla, aga sajuhulk kujuneb normilähedaseks, kusjuures norm on 49-82 millimeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles