Eestis elab üle tuhande koduta inimese (1)

BNS
Copy
Kodutute varjupaik.
Kodutute varjupaik. Foto: Arved Breidaks

Rahva- ja eluruumide loendustulemustest eluruumide osas selgus, et Eestis on hinnanguliselt 1060 koduta inimest.

Kodututest 73 protsenti on mehed ning 27 protsenti naised ja nende keskmine vanus on 52 aastat - meestel 53 ja naistel 50, teatas statistikaamet kolmapäeval. Koduta inimestest 53 protsenti on vene, 38 protsenti eesti ning üheksa protsenti muust rahvusest.

«Paraku on nende seas ka alaealisi – ligi üheksa protsenti. Iga viies koduta inimene on aga pensioniealine,» ütles statistikaameti juhtivanalüütik Terje Trasberg.

Rahvaloenduse tulemuste järgi elas möödunud aasta lõpu seisuga kõige rohkem koduta inimesi Harjumaal – hinnanguliselt 829, neist 594 Tallinnas. Järgneb Ida-Viru, kus neid elas 92, neist 62 Narvas. Läänemaal oli koduta inimesi 46 ja Tartumaal 26, neist 17 Tartu linnas. Enam kui pooltes maakondades oli koduta inimesi alla kümne. Hiiumaal ei ela rahvaloenduse andmete põhjal aga ühtegi koduta inimest.

Loendustulemustest selgus, et Eestis on asustatud ehk püsielanikega eluruume kokku 557 146. Ilmnes, et Eestis on kokku 737 873 eluruumi, millest asustatud ehk püsielanikega on 557 146. Samuti selgus, et Eesti elanikud eelistavad üha enam elada eramutes ning uusi eluruume ehitatakse eelkõige Tallinna ja Tartu ümbrusesse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles