Piiril karmistuvad piirangud

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Maksu- ja tolliamet (MTA) ja ravimiamet osalesid Interpoli korraldatud ühisoperatsioonis. Pilt on illustreeriv.
Maksu- ja tolliamet (MTA) ja ravimiamet osalesid Interpoli korraldatud ühisoperatsioonis. Pilt on illustreeriv. Foto: Arved Breidaks

Esmaspäevast tuleb Eesti ja Venemaa piiri ületajatel arvestada karmimate piirangutega. Enam pole võimalik teatud kaupu importida ega eksportida ka eraisikutel.

Näiteks ei saa sealt enam tuua vana ega uut mööblit ega selle osi, puitu ega puittooted, kaaliumi sisaldavaid väetisi, uusi õhkrehve, tsementi, kaaviari, uut ega kasutatud taarat.

Tähelepanu tuleb pöörata ka alkoholile seatud piirangutele. Edaspidi on Venemaalt hoolimata kogusest keelatud tuua kangeid alkohoolseid jooke. Õlu, veini ja siidrit on lubatud tuua varem kehtestatud kogustes (õlut 16 liitrit, veini neli liitrit, siidrit kaks liitrit).

Juba varem oli Venemaale keelatud kaasa võtta rohkem kui reisi tarbeks vajalikku sularaha, üle 750-eurose väärtusega olmeelektroonikat, näiteks nutitelefonid ja sülearvutid, ning muid üle 300-eurose väärtusega esemeid. Piirang ei kehti isiklike esemete kohta.

Maksu- ja tolliamet (MTA) tagab piiripunktides reisijatele info kättesaadavuse ja teeb selgitustööd. Nõuete rikkumise eest on ette nähtud rahaline karistus või kuni viieaastane vangistus. Kui sama teo on toime pannud juriidiline isik, ootab teda rahaline karistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles