Eesti maanteemuuseum soovib olla kogukonna vedur

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Maanteemuuseumis kohtuti neljapäeval kohalike kogukondade esindajatega, et teha ühiseid tulevikuplaane.
Maanteemuuseumis kohtuti neljapäeval kohalike kogukondade esindajatega, et teha ühiseid tulevikuplaane. Foto: Indrek Sarapuu

Neljapäeva pärastlõunal toimus maanteemuuseumis esimene suurem kokkusaamine muuseumi lähipiirkonna ja kogukonna esindajatega, kus tutvustati tulevikuplaane.

Maanteemuuseumi juhataja Ivo Posti tegi üritusel ettekande muuseumi hetkeseisust ja üleminekust sihtasutuseks. Ettekandele järgnes elav arutelu.

Muuseumi pressiesindaja Indrek Sarapuu sõnul vahendati ettekandele järgnenud arutelul mõtteid, seal hulgas räägiti olnust ja tulevast, tutvustati muuseumi võimalusi ning asetati muuseum koos teistega piltlikult Eesti kaardile ja ka lähedal looklevale ajaloolisele Tartu-Võru postiteele. Lisaks plaaniti ühisüritusi ja sündmusi.

Kohale olid tulnud lähikonna valdade juhid, Postitee projekti eestvedajad ning lähedal asuvate ettevõttete, RMK ja nii Võru- kui Põlvamaa arenduskeskuste esindajad.

Ivo Posti sõnul on äärmiselt oluline omavahelise koostöö arendamine ja jätkumine. «See oli muuseumi uute vedurite esimene kohtumine siinse kogukonnaga. Lubame nendele kohtumistele jätku ning olla kogukonna liitmisel ühtviisi hea partner kui eestvedaja.» Posti kutsus kõiki 30. juulil osa saama muuseumi sünnipäevaprogrammist.

Ka peatselt toimuva Rally Estonia sündmusi saab jälgida muuseumis asuvas Varbuse Teemajas ning ühtlasi on võimalik heita pilk muuseumi ekspositsioonidele, sealhulgas Eesti kruusateede ajaloole pühendatud väljapanekule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles