VIDEOLUGU ⟩ Seto naine rajas endale käsitöömaja

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Kriisa talu käsitöömaja lindi lõikasid läbi (paremalt) ülemsootska Jane Vabarna, Setomaa vallavolikogu esimees Urmas Sarja, MTÜ Piiriveere Liider tegevjuht Endla Mitt ja perenaine Ingrit Kala.
Kriisa talu käsitöömaja lindi lõikasid läbi (paremalt) ülemsootska Jane Vabarna, Setomaa vallavolikogu esimees Urmas Sarja, MTÜ Piiriveere Liider tegevjuht Endla Mitt ja perenaine Ingrit Kala. Foto: Arved Breidaks

Piiriäärses Litvina külas Setomaal avas neljapäeva õhtul uksed Kriisa talu käsitöömaja, millest oodatakse tõhusat hooandjat eelkõige seto naiste käsitöökunsti tutvustamisel ja sellega seotud ettevõtluse edendamisel.

«Meil on siin muuseum ja kodukohvik ja võiks olla ka tegevust inimestele, kes tahavad siia tulla ja kauemaks jääda,» rääkis käsitöömaja perenaine Ingrit Kala. «Mõte käsitöömaja siia rajada on muidugi seotud minu tädiga, kes oli suur käsitöömeister, tema auks.»

Kriisa talus on käsitöölaagreid korraldatud neli aastat ning perenaine käinud mujalgi õpitubasid läbi viimas. Selleks tarvilike asjade kaasavedamise tüütus pani küpsema plaani omast, käsitööle pühendatud majast, kuhu näputööhuvilised kohale kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles