Lennuvälja motopargis kihutasid mootorrattad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
MX1 klassi start.
MX1 klassi start. Foto: Igor Tseskidov/Emf

Pärnu lennuvälja motopargis peeti nädalavahetusel Castroli motokrossi Eesti meistrivõistluste kolmas etapp.

Kärcher MX Openi klassi avasõidu võitis Erki Kahro. Gert Krestinov jäi maha 1,4 sekundit. Ka kolmanda koha saanud Indrek Mägi kaotas Kahrole vaid 2,7 sekundit.

Teises sõidus pani Krestinov end maksma ning saabus uhkes üksinduses liidrina finišisse. Indrek Mägi oli teine ja kolmandaks tõusis seekord Rootsi sõitja Viking Lindström, kes on klassis MX2 sealsete meistrivõistluste viie parema seas.

Erandkorras peetud kolmanda sõidu võitis Kahro Krestinovi ja Kagu motoklubi esindaja Andero Lusbo ees. Kokkuvõttes võitis Kär­cher MX Open klassis Krestinov, teine oli Kahro, kolmas Lindström.

Päeva lõpetas Kär­cher MX Openi ja MX2 ühine superfinaal, mille võitja krooniti juba 20. «Pärnu kuningaks». Esimest korda võitis tiitli Erki Kahro.

Klassis MX2 võitis mõlemad esimesed sõidud lätlane Toms Macuks, olles superfinaalis Kahro järel teine ja oma klassi esimene. Teda jälitanud Meico Vettikul ei õnnestunud teda püüda, seda enam, et ta oli ühes stardis Võrumaa mehe Karel Kutsariga kokku põrganud. Kokkuvõttes tuli sellel etapil kolmandaks Sampo Rainio.

Põneva mees mehe vastu sprindivõistluse esikolmikuks kujunes seekord Krestinov, Lindström ja Kutsar.

Klassi 85cc oli üliõnnelik võitja Tristen Mardo, kes oli esimeses sõidus kolmas ja teises teine.

Temaga võrdsed 42 punkti kogus Jan Jasper Kõiv, keda kindlasti jäi painama esimeses sõidus kukkumise tõttu käest lastud liidrikoht ning see, et tal tuli Sõmerpalu klubi sõitja Travis Leok mööda lasta.

Esimese sõidu võitnud Leok pidi teises paraku leppima alles 11. positsiooniga. Kokkuvõttes tõusis pjedestaali kolmandale astmele Gregor Kuusk.

Raskel rajal jäi klassis 65cc samuti peale lätlane, mõlemad sõidud võitis Jēkabs Hudolejs. Teiseks tulnud Lucas Leok Sõmerpalu motoklubist oli üks neid, kes lubas stardi treenimisele rohkem rõhku panna. Kolmanda koha sai Leoki klubikaaslane Enri Lustus.

Medalikoht tuli Sõmerpalu klubile ka MX V 40+ klassis, kus Jaanus Kovali ning Matti Korkeamäki järel oli kolmas Priit Palatu.

MX naiste seas võitis aga teise koha Karleen Randver Otepää motoklubist. Võitis Kadri Ehamäe, kolmas oli Carita Lomp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles