Valgjärve külakeskus sai volikogult rohelise tule

Mati Määrits
, reporter
Copy
Valgjärve külakeskuse ehitusel on seni kulunud 100 000 eurot, millega on püsti saadud müürid.
Valgjärve külakeskuse ehitusel on seni kulunud 100 000 eurot, millega on püsti saadud müürid. Foto: Mati Määrits

Kanepi vallavolikogu lubas erakorralisel istungil vallavalitsusel võtta investeeringute tegemiseks laenu 1 580 000 eurot, mis kulub peaasjalikult Valgjärve külakeskuse lõpuni ehitamiseks.

Vallavanem Mikk Järve (Reformierakond) sõnutsi on eelarves külamaja jaoks 700 000 eurot, odavaima ehituspakkumise kohaselt aga läheb puhtalt ehitus maksma 1 185 000 eurot. «Lisaraha vajavad kergliiklustee ning vee- ja kanalisatsiooniprojektid. Kui volikogu ka laenuvõtmise otsuse kinnitab, ei pruugi kohe homme panka laenama minna, sest vajadus lisaraha järele võib tekkida alles järgmisel aastal. Ehitusaeg on kümme kuud,» selgitas ta rahvaesindajatele.

«Täna teeme põhimõttelise otsuse, kas tahame Valgjärve külamaja või mitte. Oleme selle ehitusel kulutanud 100 000 eurot ning müürid on juba üleval. See on küll rahaliselt raske otsus, aga vald on ennegi laenu võtnud ning me suudame seda laenu praegu teenindada. Teine võimalus on jätta veel üks objekt pooleli, kusjuures ei ole teada, kas see üldse valmis saab, » rõhutas endine Valgjärve vallavanem ja Kanepi vallavolikogu esimees Kaido Kõiv (Refomierakond).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles