Kalvi Kõva: miks minna ees ootaval karmil ajal kaheksaks kuuks valitsusse?

, Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni aseesimees, Rõuge vallavolikogu liige
Copy
Kalvi Kõva
Kalvi Kõva Foto: Mihkel Maripuu

Enam kui kuu aega kestnud ning üle kivide ja kändude kulgenud kolme erakonna koalitsioonikõnelused said eelmise nädala teisel poolel lõpuks läbi. Kuigi vahepeal tundus korduvalt, et ei saa sellest asjast asja, siis nüüdseks on Reformierakonna, sotsiaaldemokraatide ning Isamaa valitsus tõsiasi. Seepärast pole põhjust peatuda sellel, kes neid läbirääkimisi teadlikult venitas või tegeles ennekõike pigem oma reitingu upitamise kui ühisosa ja riigieelarvele jõukohaste lahenduste otsimisega.

Küll aga tahan selgitada, miks nõustusid sotsiaaldemokraadid ees terendaval ränkraskel ajal valitsusvastutust kandma. Praegu prognoositakse ju laial rindel, et sügisel algaval kütteperioodil läheb väga paljudel raskeks. Peaminister Kaja Kallaski tunnistas juuni keskel välismeediale antud intervjuus, et kõrgete energiahindade tõttu ootab Eestit piinarikas talv.

Viimastel nädalatel päriti ka minult korduvalt, milleks üldse kaheksaks kuuks võimuliitu minna, kui ei õnnestu oma programmilisi sihte koalitsioonileppesse suruda. Nii mõnigi soovitaja leidis, et valitsusse kuulumisest on praegu rohkem kaotada kui võita, sest opositsioonis olles on turvalisem valimisteks valmistuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles