Lätis langes kütusehind alla kahe euro

Copy
Kütusehinnad Valka tanklas 11. juulil
Kütusehinnad Valka tanklas 11. juulil Foto: Arved Breidaks

Kui Lätis 1. juulist mootorikütuse hindade alandamiseks kehtestatud turureegli muudatus esialgu bensiini ega diislikütuse liitrihinda 2 eurost allapoole ei toonud, siis tänaseks on kütusehind naabrite juures allpool seda maagilist piiri.

Vähemalt oli hind esmaspäeval alla kahe euro langenud piirilinnas Valkas asuvas Läti tanklaketi Virši teenindusjaamas. Seal maksis bensiini 95 liiter 1,984 eurot. Diislikütuse liitri sai aga kätte hinnaga 1,974.

Piirilinna Eesti poolel Olerexi tanklas maksis samal ajal bensiini 95 liiter 2,049 eurot. Seevastu diisel oli nimetatud Valga jaamas naabritest odavam, makstes 1,949 eurot liiter.

Kütusehinnad Valgas Olerexi tanklas 11. juulil
Kütusehinnad Valgas Olerexi tanklas 11. juulil Foto: Arved Breidaks

Eelmisel esmaspäeval, 4. juulil oli Valkas bensiin 95 müügil hinnaga 2,034 eurot. Laupäeval, 2. juulil maksis see Ida-Läti väikestes tanklates aga umbes 2,099 eurot liiter. Aluksne Neste automaatjaamas võis aga sama päeva õhtul tankida seda bensiini hinnaga 2,027 eurot liiter.

Läti valitsus peatas alates 1. juulist ajutiselt biokomponendi lisamise nõude bensiini ja diisliküttesse. Prognoositi, et see otsus võiks kütuse jaehinda langetada umbes 10 senti liitri kohta. Ajutine biolisandi kaotamise võimalus kehtib Lätis kuni 2023. aasta lõpuni.

Lätis koosneb kütuse jaehind viiest komponendist, millest suurim on biosegu maksumus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles