Mooste saab festivaliks veel ühe kontserdisaali

Mati Määrits
, reporter
Copy
Igal aastal on Mooste Elohelül kaasa löönud ka piirkonna folkloorikollektiivid.
Igal aastal on Mooste Elohelül kaasa löönud ka piirkonna folkloorikollektiivid. Foto: Mati Määrits

Reedel ja laupäeval toimuva rahvamuusikatöötluste festivali Mooste Elohelü võõrustajate hulka lisandus tänavu Vanaajamaja meeskond. Nende saalis toimuvad suuremad võimendusega päevakontserdid.

Projektijuht Liivi Tamme sõnutsi püüavad festivali korraldajad avada Moostes igal aastal mõne uue saali. Kahe aasta eest avati muusikale Eestimaaehituse saal, mullu lõi esimest korda uksed valla ait. Festivali ajal on avatud teisedki Mooste kojad villakojast taaskasutuskojani. Kontserte jagub veel aita, veskiteatrisse, folgikotta, viinavabrikusse, rahvamuusikakooli ja mõisahäärberisse.

Tamme sõnul kulgeb festivalieelne nädal lavaehituse, lipukettide ülesseadmise ja muude ettevalmistuste saginas. «Mõisa valdustesse mahub esinema ja ööbima 250 muusikut. Elohelü ajal on mõis otsekui kummist ja paisub just nii palju, et publikul ja esinejatel oleks hea. Ei tea küll, mida kunagine mõisahärra Nolcken sellest oleks arvanud, et häärberis on end sisse seadnud noortebändid ja kohalikud koorid kogunevad võrokeelsete laulude kontserdiks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles