Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Konteiner uues asukohas
Konteiner uues asukohas Foto: Valga vallavalitsus

Veel üks riidekonteiner vahetas asukohta

Valgas seni Rimi kaupluse juures asunud riidekonteiner on viidud Selveri juurde. Asukohta on vahetatud, tagamaks konteineri sihipärane kasutamine.

Konteinerisse saab tuua kodus kasutult seisma jäänud puhtaid ja terveid rõivaid, jalatseid, kotte ja aksessuaare ning mänguasju.

Hiljuti viidi uude kohta ka teised Valga riidekonteinerid: nüüd on need Siili Konsumi ja Valga Tootsi Tasku juures. LEPM

Tõrva raadio tuleb värske kavaga

Reedel algab Tõrva raadio 17. hooaeg. Raadio on eetris 17 päeva, kajastades muu hulgas Tõrva tule-päevi.

Argipäeviti algab kava kell 7 «Tõrva äratajaga». Edasi tulevad muusika- ja jutusaated südaööni välja.

«17. hooaeg toob endaga kaasa uuenenud kava, palju värskeid tiimiliikmeid ja kindlasti palju kajastust Tõrva ning lähiümbruse suveürituste kohta. Programmi on lisandunud näiteks ajaloosaade, «Reisikiri» ning «Põnnide muusikasaade». Ametis on ka uus ja värskendatud toimetus,» rääkis Tõrva raadio peatoimetaja Roosi Rahnu.

Eetris ollakse 8.–24. juulini. Jaama saab kuulata Tõrva linnas ja selle ümbruses ning internetis üle maailma. LEPM

Selgusid valla rahuloluküsitluse tulemused

Valga vallavalitsus korraldas mais rahuloluküsitluse, et saada tagasisidet, mis on hästi ja millistes valdkondades soovitakse arendamist ning parendamist.

Küsitlust sai täita elektrooniliselt, paberil küsitluslehed olid kättesaadavad ka valla raamatukogudes. Täideti 134 ankeeti, neist 125 elektrooniliselt. Vastanuid oli kõigist vanuserühmadest, enim vanuses 36–50. Aktiivsemad olid vastamisel naised (77,6 %). Enim ​vastanuid oli märkinud elukohaks Valga linna (76,9%), järgnesid Karula (9%), Tõlliste (4,5 %), Taheva ja Õru piirkond.

Suhteliselt rahul oldi Valga kui elu- ja töökeskkonnaga, rahul ei oldud valla maine, Valga kui reisisihtkoha ja vaba aja veetmise kohaga.

Positiivsena toodi välja, et linnaruumi on julgelt ja huvitavalt arendatud. Sooviti kolemajade lammutamise jätkumist, tunnustati maapiirkondade arendamist ja kaasavat eelarvet. Arendamist vajavate valdkondadena märgiti teede olukorda, investorite ligimeelitamist, uute töökohtade loomist või tööhõiveta inimestele paremate võimaluste pakkumist.

Vallavalitsus analüüsib tulemusi ning alustab asjalike ja aktuaalsete ettepanekute alusel tegevust eelarveraha olemasolu korral kohe või lisab selle järgmise eelarveaasta plaanidesse. Küsitluse tulemusel kehtivat arengukava muutvaid konkreetseid ettepanekuid ei laekunud.

Järgmisel küsitlusel arvestab vallavalitsus võimalusel ka ettepanekuid kasutatava metoodika parendamise kohta. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles