Roosiaia pidu avas renoveeritud mõisatorni

Tiit Loim
, reporter
Copy
Kaagjärve mõisapreili Maritta Pillaroo sõnul on hea atmosfääriga
torniruumi kõrval üle keskmise positiivne ka mõisa minevik. «Mõisnik, kes siin oli, ei olnud ka kuri. Ta sai oma talumeestelt tänukirja, et oli hea ja lahke mõisnik.»
Kaagjärve mõisapreili Maritta Pillaroo sõnul on hea atmosfääriga torniruumi kõrval üle keskmise positiivne ka mõisa minevik. «Mõisnik, kes siin oli, ei olnud ka kuri. Ta sai oma talumeestelt tänukirja, et oli hea ja lahke mõisnik.» Foto: Tiit Loim

Kaagjärve mõisas lõppesid peahoone torni restaureerimistööd. Mõisapreili sõnul sobib torn nii privaatseteks jutuajamisteks kui ka kontoriks.

Valgast ligi 12 kilomeetri kaugusele jäävas mõisas arendatakse mõisapreili Maritta Pillaroo sõnul igal aastal midagi. Kui mullu valmis balletisaal, siis tänavu sai korda mõisahoone torn. Viimased 70 aastat on torn avalikkusele olnud suletud ning isegi siis, kui mõisas tegutses koolimaja, ei lubatud õpilasi torni. Nüüd aga on mõisaaegne tornitrepp korrastatud, kummitused ja ämblikuvõrgud välja aetud ning ajaloolised seinamaalingud Tartu kõrgema kunstikooli Pallas abiga restaureeritud.

Pillaroo sõnul sobib torn nii privaatseteks jutuajamisteks kui hea atmosfääriga kontoriks: «Kui maja on sagimist täis, saab siia põgeneda privaatsust nautima. Kõrge koht, internet peaks hästi levima, saab kasutada ka kontorina. Kujutad ette kontorit tornis? Siia võib ka kohvimasina panna, et kohvi juua ja arvutis tööd teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles