Staažikad pedagoogid siirdusid teenitud puhkusele

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Vanaduspuhkusele siirdunud Evi Oherjus koos Hargla kooli direktori Helen Puusalu ja Valga vallavanema Monika Rogenbaumiga.
Vanaduspuhkusele siirdunud Evi Oherjus koos Hargla kooli direktori Helen Puusalu ja Valga vallavanema Monika Rogenbaumiga. Foto: Hargla Kool

Sel kevadel lõppes töö koolis mitmel staažikal Valga valla õpetajal ning juunis siirdusid nad väljateenitud puhkusele, andis teada vallavalitsus.

Valga põhikoolis oli selliseid õpetajaid kaks. Tiiu Kallion alustas õpetajatööd 1967. aastal Valgamaal Kaagjärvel pisipõnne õpetades. 1969. aastal tõi elu ta Valga linna, kus Kallion töötas pensionile siirdumiseni. Aastaid oli ta Valga maakonna algklasside ainesektsiooni juht.

Viimastel aastatel töötas Kallion õpiabiõpetajana. Ta on olnud toeks klassijuhatajatele, et aidata rohkem tuge vajavatel õpilastel klassikaaslastega sammu pidada. Kallion märkas õpilaste erivajadusi ning rakendas nende õpetamiseks väga erinevaid õppemeetodeid.

Samuti oli hinnatud ja armastatud algklasside õpetaja Ille Sõrmus, kes pidas õpetajaametit aastast 1979. Temagi otsustas nüüd välja teenitud puhkusele jääda. Väga hea tööriistana kasutas Sõrmus sõnalist hindamist, andes igale õpilasele edasiviivat tagasisidet. Ta märkas oma õpilaste hobisid ja huvisid, suunas neid huviringidesse ja treeningutele, tunnustas õpilaste saavutusi.

Pensionile läheb ka Hargla kooli õpetaja Evi Oherjus (pildil koos Hargla kooli direktori Helen Puusalu ja Valga vallavanema Monika Rogenbaumiga). Õpetajaametis alustas ta Harglas 1975. aastal. Oherjus on õppinud algklasside õpetajaks, olnud õppealajuhataja, õpetanud geograafiat ja teisigi õppeaineid. Ta on olnud huviringide eestvedaja ja rahvatantsu juhendaja. Mitmel korral on ta esitatud aasta õpetaja nominendiks.

Staažikaid õpetajad käisid tänamas ka vallavanem Monika Rogenbaum ja asevallavanem Maarja Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles