GALERII Eestlased teenisid Põlva MMilt kaheksa medalit

Mati Määrits
, reporter
Copy

Põlvas algasid reedel ja kestavad nädala lõpuni tõukerataste maailmameistrivõistlused, mis on kokku toonud maailma paremiku. Reedel läbiti ringe linnastaadionil, kuid laupäeval ja pühapäeval jõutakse ka tänavatele.

Eesti Tõukerattaliidu presidendi ning MMi peakorraldaja Aigar Nuuma ütlusel pani end sprindi starti kirja 80 sportlast. «Laupäeval on võistlejaid rohkem, sest sprint on vähem soositud ala kui tänava- või maanteesõidud. Esindatud on 14 riiki,» märkis ta.

Algselt tulla lubanud kaks välisvõistlejat on haigestunud koroonasse, aga eestlased on kõik väljas. Ühtekokku on terve nädalavahetuse jooksul stardis ligi 40 eestlast. «Andsime MMil osalemise võimaluse kõigile, kes on osalenud sarjas «Tõukan lõpuni». Sest teist niisugust võimalust ei pruugi nii pea enam tulla. Kõige suurema sportlaste arvuga ongi esindatud Eesti ja Tšehhi. Tšehhi on tõukerattaspordis maailma valitseja, seal on palju klubisid ning tõukerattakultuur väga tugev. Nad on igal võistlusel kohal, kus see ka ei toimuks,» sõnas Nuuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles