Kristi Johanson tuli tõukerataste kriteeriumisõidus maailmameistriks

Mati Määrits
, reporter
Copy
Maailmameister Kristi Johanson.
Maailmameister Kristi Johanson. Foto: Aldis Toome

Põlvas toimuvad tõukerataste maailmameistrivõistlused jätkusid laupäeval kriteeriumi- ja teatesõitudega. Naiste Master võistlusklassis tuli maailmameistriks kodulinna tänavatel võistelnud Kristi Johanson. Koos Margit Aviksoni ja Annika Austiga võideti naiste teatesõidus pronksmedalid.

Teist päeva järjest noppisid kõige suurema auhinnasaagi oodatult Tšehhi sportlased, kes võitsid nii meeste kui naiste teatesõidu. Kriteeriumisõidu 11 võistlusklassist olid tšehhid parimad üheksas. Lisaks Johansonile tuli maailma tugevaima tõukerattariigi sportlaste ees oma vanuseklassi maailmameistriks soomlanna Kirsi Immonen, kes oli kiireim naisveteran.

Kriteeriumi absoluutseks maailmameistriks kerkis laupäeval reedeses sprindis pronksmedali võitnud Tomas Pelc, 2022. aasta kiireim naine kriteeriumis on Petra Fořtová. Naisveteranidest oli teine Vivika Peets, meeste superveteranidest kolmas Enn Allik, meestest põlvalane Ole Musting neljas, naiskadettidest Kerti Järg kolmas ning põlvalane Eliisa Villako neljas. 

Meeste teatesõidu võitis Tšehhi 1. võistkond, järgnesid Soome 1., Tšehhi 2., Tšehhi 3. ja Eesti esindus koosseisus Vairo Eomois, Ole Musting ja Veiko Eomois. Eesti-Soome ühisvõistkond koosseisus Urmas Järg, Meelis Maidla ja Matti Pesalä oli seitsmes. Eesti Tõukerattaliidu tiim koosseisus Kristi Johanson, Margit Avikson ja Annika Aust oli naistest kolmas ning üldkokkuvõttes kümnes.

Tõukerataste maailmameistrivõistlused kulmineeruvad täna maratoniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles