Rally Estonia korraldajad sulgesid ühe pealtvaatamisala

BNS
Copy
Hetk tänavuselt rallilt.
Hetk tänavuselt rallilt. Foto: Danel Rinaldo / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeva hommikul hõikasid Rally Estonia ralliraadio kommentaatorid otse-eetrisse, et Kanepi kiiruskatsel on Karste pealtvaatamisala suletud.

Sellise otsuse tegid ralli korraldajad. Rally Estonia pressiesindaja Rauno Paltser selgitas, et pühapäeval oli juba varastel hommikutundidel raja ääres väga palju pealtvaatajaid. Et Karste pealtvaatamisala on väga kitsas ning kui see rahvast pilgeni täis tuleb, ei ole seal pealtvaatajatel enam ohutu rallit jälgida.

Paltser lisas, et kui kohtunikud näevad, et pealtvaatajaid on mõnes kohas liiga palju või seisavad pealtvaatajad keelatud alas, siis võivad ka kohtunikud katse peatada.

"Pealtvaatamisala sulgemisega soovime turvalisuse kaalutlustel välistada võimaliku võistluse peatamise sellele katsel," märkis Paltser.

Kanepi katse esimene läbimine algas hommikul kell 8.16 ning teine läbimine algas kell 12.28. Mõlemal puhul ei ole võimalik rallit Karste pealtvaatamisalalt jälgida.

Parkimiskorraldajad on siiski Karste pealtvaatamisala sissesõidus kohal. Enne hommikust kiiruskatse läbimise algust tuli neil kohale sõitnud rallifännidele pidevalt selgitada, et selles alas sel korral rallit vaadata ei saa.

"Mõni läks kohe vihale meie jutu peale, aga meie ju reegleid ei tee," ütles parkimiskorraldaja Mihkel Täpsi.

Mullu oli samas kohas pealtvaatamisala avatud. Samas tuleb meelde tuletada, et toona hajutati publikut ning igasse pealtvaatamisalasse pääses vaid teatud hulk inimesi.

Tänavu, esimesel korroonapiirangutest vabal suvel, toimub ka ralli piiranguteta, seega oli ennustamatu, milliseks võib paisuda pealtvaatajate hulk sel kitsal pealtvaatamisalal.

Karste pealtvaatamisala lähistel on Rebästemäe pealtvaatamisala, kus näeb ralliautosid päris pikalt ning finiši poole jääb ka Mügra pealtvaatamisala, mis hommikuse katse läbimise näitel pakub tõelisele rallifännile samuti teravaid elamusi.

Kell 8.15 alanud Kanepi kiiruskatsel libises kolm WRC-autot Mügra pealtvaatamisalal rajalt välja ning ralliautod jõudsid pealtvaatajatele üsna lähedale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles