GALERII JA VIDEO Mooste Elohelü peapreemia võitja lõi salapärasusega

Mati Määrits
, reporter
Copy

XXIII Eesti rahvamuusikatöötluste festivalil Mooste Elohelü peapreemia võitja - ansambli 6hunesseq - valis žürii seekord välja enneolematult kiirelt – tavapärase tunni asemel vaid mõne minutiga.

Žürii esimehe Olav Ehala hinnangul oli võitja saladuslik ja salapärane ning nende esitus jättis lausa muinasjutumaailma mulje. «Mõlemad lood olid ka suurepäraselt töödeldud – ei olnud mingi harmoonia seade rahvaviisile alla pandud. Ma tõesti ei mäleta sellist korda, et žürii oleks üksmeelsele otsusele jõudnud nii ruttu, vaid mõne minutiga. Nii, kui ma oma kandidaadi välja käisin, olid teisedki kohe sama meelt. Kümne minuti jooksul olid ka kõigi teise auhindade saajad selgunud. Kahju oli vaid sellest, et meil oli vaid neli preemiat välja anda. Aga õnneks eripreemiaid said teised ka.»

Parima kohustusliku loo preemia esituse eest preemia pälvinud duo Viik puhul tõstis žürii esile Kadri Lepassoni meisterlikku kandlemängu. «Need kaks pilli (Ott Kaasik mängis rootsi lautol – M.M.) kõlasid kokku nagu üks! Ühtne, ilus kõlapilt,» tunnustas Ehala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles