Eesti naised jõudsid esikuuikusse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Eesti edukas rattaorienteerumise naiskond MMil Falunis: Mari Linnus (vasakult), Piibe Tammemäe ja Eleri Hirv
Eesti edukas rattaorienteerumise naiskond MMil Falunis: Mari Linnus (vasakult), Piibe Tammemäe ja Eleri Hirv Foto: Margus Hallik/Eesti Orienteerumisliit

Rattaorienteerumise maailmameistrivõistlustel Rootsis õnnestus Eesti naiskonnal teist aastat järjest võita koht esikuuikus.

Eesti naiskonna avavahetust sõitis mullusel juunioride MMil hõbemedali võinud Värska orienteerumisklubi Peko esindaja Mari Linnus, kes lõpetas oma etapi riikide arvestuses 7. kohaga. Teises vahetuses polnud Eleri Hirvel küll kõige parem päev, kuid ta suutis naiskonna 7. kohta hoida.

Ankruetapil tegi väga hea sõidu Piibe Tammemäe, edestades lõpuheitluses esikuuiku kohale viie sekundiga tugevat Prantsusmaa naiskonda.

Kokkuvõttes tuli Eesti naiskonnale teist aastat järjest MMi teatesõidu 6. koht, mis on suur kordaminek, arvestades, et kõiki naiskonna liikmeid on tänavu kimbutanud tõsised tervisemured. Ratta­orienteerumise MM-võistlustel on Eesti naiskond esikuuikusse jõudnud vaid viimasel kahel aastal.

Ka mehed suutsid oma vormist võtta maksimumi ja saavutasid 8. koha.

Maailmameistriks tulid nii meestest kui ka naistest veenva ülekaaluga Soome võistkonnad. Hõbemedalid kuulusid naistest taanlannadele ja meestest šveitslastele. Pronksmedali võitsid nii naiste kui ka meeste seas tšehhid.

Eesti oli võistkonnaga esindatud ka juunioride maailmameistrivõistlustel, kus suhteliselt noore koosseisuga tuli leppida riikide arvestuses 8. kohaga.

Avaetappi sõitis Eesti meeskonnal alles 16-aastane Timo Kudre klubist Peko, kes tänavu võitnud omaealiste Euroopa meistrivõistlustelt kaks pronksmedalit ning tegi ka kuni 20-aastaste seas südika sõidu ja andis vahetuse üle 9. kohal suhteliselt väikese kaotusega.

Teisel etapil kaotas alles tänavu Eesti juunioride koondises debüteerinud Raul Viitmaa küll aega juurde, kuid suutis positsiooni hoida.

Viimases vahetuses näitas aga tänavuste juunioride Euroopa meistrivõistluste 7. koha omanik Mihkel Mahla (OK Peko) suurepärast sõitu, tuues päeva ühe kiirema ajaga võistkonna ligi kahe minuti võrra võitjatele lähemale.

Nii mees- kui ka naisjuunioride seas võidutsesid rootslased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles