Võrumaa klubi mees osaleb kuuepäevasõidul

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Veiko Rääts tänavusel Paikuse enduurovõistlusel
Veiko Rääts tänavusel Paikuse enduurovõistlusel Foto: Helen Urbanik/Emf

Tänavu esindavad Prantsusmaal peetaval rahvusvahelisel enduurokuuepäevasõidul (ISDE) Eestit Veiko Rääts, Priit Biene, Hendrik Talviku ja Jüri Triisa.

Osalejad selgusid Eesti meistrivõistluste tulemuste põhjal. Koondisse pääsenuks ka väga kogenud Elary Talu Sõmerpalu motoklubist, kuid perekondlikel põhjustel jääb ta sel aastal kõrvale.

Tema klubikaaslane, mitmekordse ISDE kogemusega Veiko Rääts hoiab E 1 klassis Eesti meistrivõistlustel Talu ja Edgars Silinši järel kolmandat positsiooni.

«Mul on enduurost olnud kolm aastat pausi, kuid sel aastal olen võistlemist taas nautida saanud. Õnneks ei ole kiirus kuskile kadunud, ainult füüsiline vorm pole võib-olla kõige parem,» lausus Rääts. «ISDE on raske võistlus ja see hirmutab natuke, kuid küll elame üle.»

Füüsilise vormi ladumiseks ja võhma tekitamiseks on ta viimasel ajal palju vändanud ratast, jooksmist põlv hästi ei kannata. «Kindlasti peab enne minekut tegema ka sõidutrenni. Väga täpselt veel ei tea, mis rajad Prantsusmaal ootavad. Ilmselt klassikalised põllukatsed, 2017. aastast on mul kogemus sealkandis sõitmisest. Arvan, et meil on hea meeskond. Talu oma kiiruse ja kogemusega oleks muidugi kasuks tulnud, aga kiirust on ka kõigil neil, kes seekord osalevad,» rääkis ta.

Rahvusvaheline võistlus toimub 28. augustist 3. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles