Valgamaal juhtunud õnnetuses sai naine rängalt viga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Ränk õnnetus Valgamaal Otepää vallas
Ränk õnnetus Valgamaal Otepää vallas Foto: Lõuna prefektuur

Valgamaal Otepää vallas juhtus teisipäeval kella 14 ajal raske liiklusõnnetus.

Õnnetus juhtus Tatra-Otepää-Sangaste maantee 42. kilomeetril Risttee külas. 53-aastase mehe juhitud haagisega veoauto Volvo FH sattus seal vesiliugu, keeras end risti teele ning põrkas kokku vastutuleva sõiduautoga Honda CR-V, mida juhtis 29-aastane naine, kes sai kokkupõrkes rängalt viga.

Päästjad paigaldasid kannatanule kaelalahase. Seejärel lõikasid nad naise sõiduautost välja ja transportisid ta kiirabiautosse. Honda juht toimetati Tartu Ülikooli kliinikumi.

Ränk õnnetus Valgamaal Otepää vallas
Ränk õnnetus Valgamaal Otepää vallas Foto: Lõuna prefektuur

Nagu ütles Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk, sai autot juhtinud naine üliraskeid vigastusi ning meedikud pingutavad, et tema elu päästa. «Politsei on mõtetes naise ja tema lähedastega ning soovib kannatanule kiiret paranemist,» kinnitas ta.

Virk täpsustas, et avarii juhtus ajal, mil antud kohas sadas paduvihma. «Tugeva vihma korral peaks iga autojuhi pea kohal piltlikult öeldes lambike põlema minema, et sõidukiirust tuleb kohe jõuga maha võtta,» pani ta roolikeerajatele südamele.

«Mida suurem on kiirus, seda vähem suudab rehvimuster sõiduteele kogunevat vett välja lükata ning seda raskem on autojuhil masina üle kontrolli hoida. Seega suuremal kiirusel vesiliugu sattudes on vägagi tõenäoline lõpetada sõit kraavis,» lisas ta. «Kahjuks läks seekord veel eriti halvasti, sest vesiliugu sattunud veoauto põrkas kokku sõiduautoga.»

Politsei selgitas välja, et nii veokijuht kui sõiduauto juht olid kained, juhtimisõigusega ja kasutasid nõuetekohaselt turvavarustust. Veoki roolis oli Eesti Vabariigi kodanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles