Maajaamas alustab esimene rahvusvaheline loomelaager

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Soome kunstniku Antti Laitineni teos «Broken landscape» kuuenda kunstiresidentuuri «Metsikud bitid» esimeselt näituselt Maajaamas aastal 2018.
Soome kunstniku Antti Laitineni teos «Broken landscape» kuuenda kunstiresidentuuri «Metsikud bitid» esimeselt näituselt Maajaamas aastal 2018. Foto: Antti Laitinen.

Otepää looduspargis asuvas tehnoloogia- ja kunstitalus Maajaam algas esimene residentuurilaager, mille jooksul valmivad teosed Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 rahvusvaheliseks vabaõhukunsti suurnäituseks. Laagris sünnivad teosed, mis liigutavad maastikku, puhuvad täis metsa ja panevad kriiksuma puud.

Eelmisel nädalal alanud kolmenädalases residentuurilaagris osalevad kaks kunstnikku ja kolm kunstnike duot: Julijonas Urbonas (Leedu), Mohar Kalra (USA), heidundgriess

(Alexandra Grieß ja Jorel Heid, Saksamaa), Yu-Ching Chiang ja Ying-Ting Shen (Taiwan) ning Aly Ogasian ja Claudia O’Steen (USA). Osalejad on valitud rahvusvahelise konkursi kaudu.

«Esimese ideekorjega laekus 278 ettepanekut üle maailma. Professionaalse taseme ja rohkearvulise osavõtu kõrval tegi rõõmu, et enamik ideid haakus sisult hästi näituse üldteemaga, mis võtab fookusesse inimese, tehnoloogia ja looduse kokkupuutepunktid,» kommenteeris Maajaama eestvedaja Timo Toots.

Huvilistel on võimalik külastada Eesti eripära esile toovat Maajaama avatud talude päevadel 23. ja 24. juulil. Ühtlasi saab näha laagris osalenud kunstnike teoseid ja kunstnikud tutvustavad oma loomisprotsessi.

«Metsikud bitid» on rahvusvaheline tehnoloogilise kunsti vabaõhunäitus, mis toimub 2024. aasta suvel Otepää lähedal Maajaama talus ja seda ümbritsevas looduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles