Mobiil-IDd vormistama läinud klient jäi pika ninaga

Tiit Loim
, reporter
Copy
JÄTA MEELDE! Mobiil-ID ja Smart-ID pin koode tuleb sisestada vaid selleks ettenähtud kohta ja endale teadaoleval põhjusel!
JÄTA MEELDE! Mobiil-ID ja Smart-ID pin koode tuleb sisestada vaid selleks ettenähtud kohta ja endale teadaoleval põhjusel! Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi 2. juulist muutus mobiil-ID taotlemine lihtsamaks ja seda saab nüüd teha mobiilioperaatorite juures, öeldi Valga Tele2 esinduses mobiil-IDd vormistada soovinud kliendile, et firma Valga esinduses seda teha ei saa.

Valgalanna (nimi toimetusele teada) sõnul paneb selline olukord teda nördima. «See oli ühe mu tuttava mure. Tema tahtis endale mobiil-IDd teha. Kuna ta eesti keelt väga hästi ei valda, helistasin Tele2. Sealt saadeti sõnum, et kuna teine inimene on puhkusel, aga kohal peab ID vormistamiseks olema kaks inimest, ei saa seda praegu Valgas teha – peab sõitma Tartusse.»

Valgalanna pole rahul, et piirilinlastel pole kättesaadav teenus, mis mujal saadaval. «See on ikkagi isikutuvastamiseks ja allkirjastamiseks vajalik. Valga inimestelt võetakse jälle üks teenus vähemaks, nagu paljud asjad siin kaovad vaikselt ära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles