Kersna ja Kiisler läksid taas riigikokku

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Siim Kiisler asus tööle parlamendis.
Siim Kiisler asus tööle parlamendis. Foto: Tairo Lutter

Valitsuse vahetamine tõi kaasa ka muudatused riigikogus. Teiste seas naasis parlamenti haridus- ja teadusminister olnud Liina Kersna, kelle saatsid riigikokku Kagu-Eesti valijad.

Samuti naasid parlamenti endised ministrid Kalle Laanet, Maris Lauri ja Andres Sutt. Eksministrite riigikokku naasmise tõttu lahkusid sealt Tiiu Aro, Ülle Rajasalu ja Aivar Viidik.

Kuna riigikogu liikmete Lauri Läänemetsa, Hanno Pevkuri, Urmas Reinsalu ja Riina Sikkuti volitused peatusid valitsusse mineku tõttu, läksid parlamenti nende asendusliikmed. Seejuures on Reinsalu asendusliige Isamaa ridades riigikokku pääsenud, kuid parempoolsete rühmitusega erakonnast välja visatud Siim Valmar Kiisler, kellel suvekodu Tõrva vallas Jeti külas. Kiisler on varemgi riigikokku kuulunud, ka on ta olnud regionaalminister ja keskkonnaminister.

Samuti alustasid teisipäeval tööd riigikogus Toomas Jürgenstein ja Reili Rand. Riigikogus jätkab Sulev Kannimäe, kes pidanuks eelmise valitsuse ministrite naastes parlamendist lahkuma, kuid sai tänu Pevkuri ministriks hakkamisele taas asendusliikmeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles