Põlvalased talusid Hispaanias enam kui 40-kraadist palavust

Mati Määrits
, reporter
Copy
Põlva delegatsiooni liikmed Kristel Kolberg (paremalt), Kris-Ly Kannik, Birgit Purga, Mihkel Kala, Martti Rõigas, Gerda Nautras, Rasmus Kork ja Janeliis Käo enda istutatud oliivipuu juures.
Põlva delegatsiooni liikmed Kristel Kolberg (paremalt), Kris-Ly Kannik, Birgit Purga, Mihkel Kala, Martti Rõigas, Gerda Nautras, Rasmus Kork ja Janeliis Käo enda istutatud oliivipuu juures. Foto: Erakogu

Umbes 2500 elanikuga Hispaania linnakeses Bienvenidas peetud Euroopa väikelinnade hartal Eestit esindanud Põlva kaheksaliikmelise delegatsiooni liikmed harjusid kange kuumaga alles kolmandal päeval.

«Metsikult palav oli tõesti, ka öösel ligi 30 kraadi. Aga juba kolmandal päeval olime selle kliimaga ära harjunud. Majutusime kohalikus peres ja isegi nemad ütlesid, et 40 ja enamgi kraadi on liig mis liig. Kuumasurmasid oli sel ajal Hispaanias päris palju. Õnneks seal, kus meie olime, tulekahjusid ei olnud, aga kui uudiseid vaadata, siis ümberringi kõvasti põles,» pani Põlva vallavanem Martti Rõigas tähele.

Kui kaks aastat tagasi kohtusid väikelinnade esindajad Põlvas, siis sedapuhku Bienvenidas, mis asub Sevillast pooleteisetunnise bussisõidu kaugusel. «Pigem jääb see Portugali piiri poole, kuivale alale. Kuna läheduses pole ühtegi veekogu, on linnarahva käsutuses lageda taeva all olev avalik munitsipaalbassein, päevapilet maksis kaks eurot. Pikkust on sellel 50 meetrit, aga laiust rohkem kui Põlva basseinil. Eraldi bassein on lastele. Kuna oli nii palav, võimaldati meilgi päevas mitu tundi basseini ääres olla, et ennast maha jahutada,» sõnas delegatsiooni liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles