Kolmes Võrumaa asulas algavad veemajandustööd

LEPM
Copy
Veemajandustööd algavad ka Väimelas.
Veemajandustööd algavad ka Väimelas. Foto: Arvo Meeks

Keskkonnainvesteeringute Keskuse nõukogu otsustas keskkonnaprogrammist rahastada AS-i Võru Vesi kolme veemajandusprojekti kokku 588 953,17 euroga.

Kolme objekti eelarvestatud kogumaksumus koos omafinantseeringuga on 1,27 miljonit eurot. Ettevõtmiste eesmärk on klientidele kvaliteedinõuetele vastava joogivee tagamine ning reovee ärajuhtimise ja puhastamine, millega vähendatakse keskkonnale osutatavat koormust.

Projekteerimis-ehitustööde ning omanikujärelevalve hanked on planeeritud läbi viia 2022. aastal ning projekteerimis- ja ehitustööd teostatakse aastatel 2023-2024.

Kuna programmi eelarve on tunduvalt väiksem kui taotletud toetuste summa, siis kõik AS Võru Vesi esitatud seitse taotlust rahastust ei saanud. Seetõttu lükkub nende elluviimine edasi rahastuse leidmiseni. Kokku üle Eesti hindas KIK reoveekäitluse ja joogiveevarustuse alamprogrammis 29 projekti, rahastuse sai 14 taotlust.

Toetuse said:

Haanja küla kanalisatsioonitaristu rekonstrueerimine, mille raames uuendatakse küla reoveepuhasti ning reoveepumpla ja nende vaheline kanalisatsiooni survetorustik;

Kuldre küla veetöötlusjaama ja reoveepuhasti rekonstrueerimine, mille raames uuendatakse küla reoveepuhasti ja reoveepuhasti;

Väimela alevikus Pargi ja Lapi tee vee- ja kanalisatsioonitorustiku rajamine, mille raames ehitatakse  välja ühisveevärk ja -kanalisatsioon koos kinnistute liitumispunktidega.

AS Võru Vesi on Võru- ja Põlvamaa viies omavalitsuses tegutsev vee-ettevõte, kes osutab veeteenuseid 51 tegevuspiirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles