Naine vabanes tumedast minevikuloorist

Jaanika Elias
Copy
Kertriin Petrov on vaimsete otsingute tulemusena seljatanud mitu rasket haigust.
Kertriin Petrov on vaimsete otsingute tulemusena seljatanud mitu rasket haigust. Foto: Danel Rinaldo

Põlvamaa naise Kertriin Petrovi (40) elu on olnud katsumuste rada juba lapsepõlvest saati. Lapsena teda tabanud ränk kaotus, teismelisena tehtud enesetapukatsed ja täiskasvanuna põetud haigused ning mure haige lapse pärast on muserdanud tema vaimset tervist. Abi on ta saanud joogast ja emotsioonide vabastamisest.

Räpina lähedalt Võõpsust pärit Petrovi elu oli juba lapsepõlves väga keeruline, sest vanemad ei saanud alati kõige paremini läbi. Suur tragöödia leidis aga aset siis, kui ta oli üheksane. Ema hukkumine autoõnnetuses lõi niigi hapra tüdruku maailma kildudeks. 31 aastat tagasi ei räägitud leinast midagi ja täiskasvanud käskisid tal tunded maha suruda. Nii tekkiski Petrovil kalduvus depressioonile, kuigi diagnoosini läks veel omajagu aega. Kuna Petrov oli juba siis hellahingeline ja tahtis teistele head, oli tal raske aru saada, miks talle sedasama vastu ei pakutud.

Sisemine äng jäi maailmale jagamata ja teismelisena proovis Petrov kaks korda enesetappu teha. Ta võttis mõlemal korral tablette, kuid õnneks liiga väikse koguse. Isegi kiirabi ei kutsutud, sest pea käis vaid tablettidest ringi. «Eks see oli rohkem appikarje ja äratus mulle endalegi. Ma tegelikult ei tahtnud surra,» tunnistab Petrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles