Põllumehed loodavad tänavu head saaki

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Võrumaa talupidajate liidu juhi Ivar Rosenbergi sõnul olid teravilja hind veel mõni kuu tagasi väga kõrge, viimastel kuudel on hind teinud väikese languse.
Võrumaa talupidajate liidu juhi Ivar Rosenbergi sõnul olid teravilja hind veel mõni kuu tagasi väga kõrge, viimastel kuudel on hind teinud väikese languse. Foto: Danel Rinaldo

Põllumehed prognoosivad lõikushooaja eel keskmisest paremat viljasaaki. Kevadine külm tegi mõnes kohas küll liiga taliviljale ja hiljutine põud suviviljale, kuid üldiselt näevad põllud head välja ning sõjast tingitud kõrged maailmaturu viljahinnad lubavad loota kasumit.

«Need põllumehed, kes on praegusel keerulisel ajal ette mõelnud ja kalkuleerinud ning jalad kindlalt maas hoidnud, peaksid tänavu toime tulema,» lausus Võrumaal asuva Roosu talu peremees Ivar Rosenberg, kes juhib ka Võrumaa talupidajate liitu.

Kõige suurem probleem oli Rosenbergi sõnul taliviljadega, mis ei talvitunud Roosu talu maadel nii, nagu oleks võinud. «Varakevadine külm hävitas talivilja ära eelkõige liivastel põlluosadel, savisel pinnasel jäi talivili ellu,» lisas ta. «Nii külvasime kehvemad põllulapid laiguti üle tatraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles